klimmr

Sterke punten – ervaringen

Nieuwe inzichten

“De gesprekken gaven mij vooral een verduidelijking van zaken die ik al een tijd in mijn hoofd had zitten. De sterke punten test gaf me een goed inzicht in wat voor mij de dingen zijn waar ik goed in ben en ook die ik belangrijk vind. Tijdens de gesprekken konden we daarop inzoomen. Daardoor werd het voor mij helder waar ik naar op zoek was in mijn carrière en daarbuiten.”

Meest verrast door

“Eigenlijk was ik door alle punten wel verrast. Maar toch was ik het meest verbaasd over mijn sterke punt leergierigheid. Uit de omschrijving kwam zoveel herkenning. Toen pas realiseerde hoe belangrijk dat voor me is: die voortdurende ontwikkeling van mijn kennis en vaardigheden. Ofwel: de drive om nieuwe dingen te leren. Die wordt daardoor gevoed.

Mijn grootste hobby – het zoeken met een metaaldetector – sluit naadloos aan bij die leergierigheid. Je weet nooit van te voren wat je gaat vinden. Als je iets vindt ga je onderzoeken wat het is: Welke munt is het? Waarom ligt die hier? Zijn er vergelijkbare plekken zijn waar ik meer dit soort vondsten kan vinden? Enz.

Dat heb ik ook in mijn werk: Waarom hebben deze huurders ruzie met elkaar? Waarom gedraagt een bewoner zich op deze manier? Hoe kan ik mijn collega’s het beste uitleggen hoe het nieuwe computersysteem werkt? Hoewel ik al wel wist dat ik het leuk vond om dingen uit te leggen aan anderen, kwam de echte realisatie hiervan pas toen ik met de test en de gesprekken bezig was.”

Met leergierigheid aan de slag

“Je ziet ‘m al aankomen: in mijn ontwikkeling heb ik me het meest gericht op de leergierigheid. Mijn andere sterke punten waren: input, intellect, prestatiegerichtheid en ideeënvorming. Alle 5 sterke punten zet ik in bij de stappen die ik aan het zetten ben. De 5 punten hangen nauw samen en versterken elkaar. Door de test en de gesprekken werd ik me bewust van het belang van die bepaalde talenten voor mij. Het kostte me vervolgens weinig moeite ermee aan de slag te gaan.

Bezig zijn met dingen die ik echt leuk vind maakt dat het bijna vanzelf gaat. Zo ga ik als vanzelf van de ene naar de andere stap.”

Nieuwe stappen

In mijn werk als wijkconsulent heb ik voldoende uitdaging. Ook help ik collega’s graag met het begrijpen van nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld rond ons nieuwe computersysteem.

Mijn passie ligt ligt bij geschiedenis, archeologie en het zoeken met een metaaldetector. Ook het geven van uitleg over deze onderwerpen vind ik ontzettend leuk.  Om die reden heb ik nu verschillende contacten gelegd met organisaties die werkzaam zijn binnen de archeologie. Vanuit dat netwerk kwam de vraag of ik als vrijwilliger kan helpen bij opgravingen. Daar heb ik heel zin in. Ook heb ik de universiteit Leiden aangeboden mentor te worden voor studenten die net afgestudeerd zijn. Graag help ik hen op weg bij het leggen van contacten of het vinden van werk.

Over een jaar

Over jaar ben ik denk ik nog steeds – met plezier – werkzaam in de corporatie-branche. Of dat in deze functie is kan ik niet zeggen, gewoonweg omdat ik nog steeds veel dingen leuk vind. Daarnaast verwacht ik dat ik over een jaar een aantal vaste klussen als vrijwilliger doe bij opgravingen.

Je advies aan collega’s

Raad je KLIMMR-collega’s aan ook aan de slag te gaan met hun sterke punten? “Als je al een tijdje zit met vragen over jezelf of je werk zou ik dit zeker aanraden. Het kan je echt helpen te kijken waar je jezelf in wilt ontwikkelen. Als je eenmaal bezig kunt zijn met de dingen die voor jou belangrijk zijn, begint het pas echt leuk te worden! Zowel wat je werk betreft als ook daarbuiten.”