5 skills voor de toekomst

Je werk verandert snel: wat gister normaal was, kan morgen net iets anders zijn. De wensen van de klant worden steeds belangrijker. Kijk daarom eens naar onderstaande vaardigheden voor de toekomst. Is er voor jou nog iets (bij) te leren? Waar ga jij morgen mee aan de slag? KLIMMR denkt graag met je mee!

1. Ontwikkel een goed aanpassingsvermogen

Een baan voor het leven bestaat niet meer. Flexibel zijn is daarom essentieel.

2. Leer omgaan met veel en complexe informatie

Analytisch denken wordt steeds belangrijker vanwege diverse en complexe informatiestromen.

3. Kies voor oplossingen op maat

Standaardprocessen verdwijnen. Stem werkzaamheden af op de wensen van de klant.

4. Oefen in sociale en emotionele vaardigheden

Door een toename in diversiteit op de werkvloer krijgen sociale vaardigheden meer aandacht.

5. Verdiep je in online communicatie

Het gebruik van nieuwe media vraagt om andere vormen van communiceren en vereist online zichtbaarheid.

21-eeuwse competenties

Technologische ontwikkelingen, digitalisering en het plaats- en tijdonafhankelijk werken gaat ons werken beïnvloeden. Weet jij hoe je baan er over vijf jaar uitziet? Wij ook niet. Wel staat vast dat je baan zich zal blijven ontwikkelen. Waar moet je aan denken als we het hebben over de nieuwe competenties in jouw baan? Zelforganiserende teams, persoonlijk leiderschap en eigenaarschap zijn de nieuwste trends. Kun en wil je hierin meebewegen? KLIMMR nodigt je uit te onderzoeken wat deze competenties inhouden en hoe je kunt mee bewegen in je baan! Wil je nu en in de toekomst inzetbaar zijn, onderzoek dan hoe het staat met jouw 21ste-eeuwse competenties!

Zelforganiserend vermogen

Het gaat dan vooral om ruimte te creëren in hoe het werk wordt uitgevoerd en niet zozeer keuzevrijheid in wat wordt gedaan. Het is altijd: ruimte binnen kaders. Zelforganisatie wordt daarna concreet in zelforganiserende teams die rondom een gezamenlijk taakgebied of resultaat worden ingericht.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is voor iedereen die de kwaliteit van het eigen leven wil vergroten en de invloed op de eigen omstandigheden wil aanwenden daar waar het kan.

Eigenaarschap

Mensen die zich daadwerkelijk eigenaar voelen van de ontwikkelingen op hun werkplek hebben plezier in hun functie. Zij zijn ondernemend en verbindend. Je herkent ze ook aan hun inspirerende uitstraling, een proactieve houding en een nieuwsgierige blik.