Je richting verkennen

Je leest het dagelijks in de kranten: De komende jaren gaat het werk door robotisering en digitalisering (verder) veranderen. Soms maakt het je werk leuker en gemakkelijker. Soms maak je je misschien zorgen of en hoe je bij blijft.

Hoe verandert het werk?

Technologie verandert ons leven, maar ook in ons werk ervaren we deze invloed. Zowel op de korte termijn als verder in de toekomst gaan er grote veranderingen plaatsvinden op de werkplek. Sommige van deze veranderingen zullen ons in eerste instantie wellicht buiten onze comfortzone plaatsen. Maar het merendeel van de veranderingen zullen we met volle overtuiging omarmen, waarbij we ons afvragen hoe we ooit zonder hadden gekund. Welke zes grote veranderingen kunnen we verwachten?

Zes voorspellingen over hoe het werk zal veranderen

Arbeidsmarktonderzoek

De resultaten van het Arbeidsmarktonderzoek 2019 zijn verschenen in een rapport. Het onderzoek bekijkt de huidige situatie en de ontwikkelingen op de arbeidsmarktmarkt van woningcorporaties. De resultaten kunnen helpen om het opleidings- en arbeidsmarktbeleid in de sector te blijven verbeteren.

De rapportage bevat aanbevelingen die woningcorporaties maar ook Aedes, de vakbonden en FLOW kunnen helpen bij het bepalen en uitwerken van taken om deze doelen te bereiken.

Lees hier meer over het onderzoek op de website van FLOW en de link naar het rapport.