Een interview met Marije Eleveld van Bo-Ex over een camping beginnen

LANG GEKOESTERDE DROOM

Veel mensen fantaseren wel eens over het beginnen van een camping, ergens op een mooie plek? Meestal legt zo’n droom het af tegen praktische bezwaren. Niet in het geval van Marije Eleveld, directeur van de Utrechtse woningcorporatie Bo-Ex. Onlangs werden zij en haar vriend Joery eigenaar van een mini-camping. In dit interview vertelt ze hoe het stel tot deze bijzondere beslissing kwam.

IK VERTREK
Het tv-programma ‘Ik vertrek’ is mateloos populair. Dat succes valt gemakkelijk te verklaren. Wie droomt er nooit eens over een drastische koerswisseling in zijn leven? Mensen die zo’n stap in het ongewisse daadwerkelijk nemen, dat intrigeert. De vakantie is een uitgelezen moment om er lustig op los te dromen en te bedenken wat je allemaal met je leven zou kunnen doen. Turend over een idyllisch landschap met een glas wijn in de hand, begin je te mijmeren. Stel toch dat je hier zou wonen… Woon ik eigenlijk nog plezierig? En mijn werk…word ik er nog blij van? Wat als ik….?
Na hun vakantie pakken de meesten de draad weer op en gaan door waar ze waren gebleven. Een enkeling besluit een nieuwe weg in te slaan.

DAT ZOU LEUK ZIJN…
Marije en Joery zijn verwoede kampeerders en genieten intens van het leven in de buitenlucht. Tijdens een vakantie in Frankrijk steekt een terugkerende fantasie de kop op. Marije: ‘We kampeerden op een prachtige plek tussen de wijngaarden. Een camping als deze beheren, dat is wat voor ons, zeiden we tegen elkaar. Die gedachte liet ons niet meer los.’  Een speurtocht op internet leidt het stel naar een te koop staande camping in Azewijn, een gehucht in het heuvellandschap van Montferland. Marije: ‘Het deed ons denken aan die bewuste camping in Frankrijk. De camping in Azewijn heeft zelfs een wijngaard.’ De aankoop had veel voeten in aarde, maar vanaf februari dit jaar zijn Marije en Joery eigenaar van mini-camping De Hartjens en is hun nieuwe avontuur begonnen.

HOBBY
Joery ruilde zijn baan in de metaalindustrie in voor zijn nieuwe rol als campingbeheerder. Marije: ‘Hij was een beetje uitgekeken op zijn werk. Op de camping kan hij helemaal zijn ei kwijt. Ik ook trouwens, al beperk ik me tot de vakanties en weekenden.’ Ze is namelijk niet van plan om haar functie bij Bo-Ex op te geven. Marije: ‘Geen denken aan! De variatie in mijn werk vind ik heerlijk. Het geeft me veel energie (lacht). Die kan ik goed gebruiken om struiken te snoeien op de camping, een biertje te tappen of om de administratie bij te houden.’

MOOIE RECENSIES
Marije en Joery wonen inmiddels met veel plezier op het campingterrein. Het leven van een campingbeheerder komt dicht in de buurt bij hun fantasieën hierover. Marije: ‘Het vele buiten zijn, dat is echt heerlijk. Wel moeten we zorgen dat niet alleen onze gasten, maar wij zelf ook af en toe kunnen uitrusten.’ De kersverse campingeigenaren zijn dik tevreden. De Hartjens krijgt mooie recensies en wat het stel betreft hoeft er niet veel te veranderen. Marije: ‘We willen graag ouders met kleine kinderen aanspreken en daarin zijn we al aardig op weg.’

 

Tekst: Ruud Leffers