Goud in handen

‘Een leuk oefenprojectje’ denkt Thomas Geurts, als hij voor de training projectmanagement aan de slag gaat met robotisering. Al snel realiseert hij zich dat een organisatie als Mitros niet om deze ontwikkeling heen kan. ‘Ik wist ineens goud in handen te hebben’.

Gelukkig

‘Als kind bouwde ik graag hutten’, vertelt Thomas. ‘Stond de ene hut overeind, dan begon ik aan de volgende. Zo zie ik projectmanagement ook. Vanuit het niets iets opbouwen, dat maakt me gelukkig!’

Het project dat hij leidt draait om Robotic Process Automation (RPA). Dat is het automatiseren van repetitieve handelingen op de computer. De interesse in RPA is groot. De ICT-wereld verwacht dat tachtig procent van alle bedrijven binnen twee jaar de een of andere vorm van RPA gebruikt. Met de consequentie dat de werkvloer er op korte termijn heel anders uit gaat zien. ‘Functies gaan veranderen en werk wordt meer strategisch van aard’, voorspelt Thomas. ‘De directeur heeft me uitgedaagd om mijn visie hierover uiteen te zetten. Mijn handen jeuken, maar het gewone werk gaat voorlopig voor.

Toeval

Thomas kwam min of meer bij toeval terecht bij Mitros. Als hij zijn studie Vastgoed en Makelaardij afrondt is de crisis begonnen. De banenmarkt zit muurvast. Hij wil het liefst aan de slag met stationsontwikkeling. Dat past bij zijn interesse in bouwen, ICT en techniek. Er wordt hem aangeraden om de minor ‘railtechniek’ te gaan volgen. Dat zou zijn kansen vergroten. Hij volgt het advies op, maar de begeerde baan bemachtigen lukt ook daarmee niet.

Hij meldt zich bij een uitzendbureau en komt zo bij Mitros terecht. Daar behandelt hij bezwaarschriften over de verhoging van huur-, stook- en servicekosten. Na een poosje krijgt hij een vast contract als medewerker service en verbruik.

Doelen

Thomas: ‘De trucjes van deze functie had ik gauw onder de knie en ik word niet echt uitgedaagd’. Daar heeft hij wel behoefte aan en daarom grijpt hij elke kans aan om zich verder te ontwikkelen. Zoals in de ondernemingsraad. Daar leert hij veel, zoals strategisch en tactisch handelen.

De drang tot ontwikkelen zit diep. ‘Altijd gehad’, zegt hij. ‘Ik sport graag. Misschien heeft het daarmee te maken. Het beste uit mezelf halen. Doelen stellen en de lat steeds iets hoger leggen’. Om die reden vraagt hij anderen regelmatig om feedback over zijn functioneren. Thomas: ‘Het jezelf verder ontwikkelen is steeds meer de cultuur van Mitros geworden. Groeien wordt bevorderd, bijvoorbeeld door de activiteiten van KLIMMr. Ik ben daar erg enthousiast over en moedig collega’s aan ook gebruik van  deze faciliteiten te maken’.

Waar staat Thomas nu in zijn ontwikkeling? Is er voor hem genoeg perspectief bij Mitros? ‘Dat hangt er van af wat er met het robot-project gaat gebeuren’, zegt hij lachend.

 

Door: www.leffersteksten.nl