“Het levert veel op”

In het kader van TALENT OP PAD maakt Eva één dag in de week deel uit van de werkgroep datakwaliteit bij Mitros. Een ervaring die ze niet had willen missen.

Spannend en aantrekkelijk

Eva praat tijdens één van de sporadische ontmoetingen op kantoor met haar leidinggevende over haar ontwikkeling. Gevraagd naar haar ambities vertelt Eva interesse te hebben in projectleiderschap. De leidinggevende stelt voor dat ze zich aanmeldt voor TALENT OP PAD. Dat is een initiatief van KLIMMR, waarmee medewerkers aan hun ontwikkeling kunnen werken door middel van een passende opdracht bij een andere corporatie. Eva vindt dat idee zowel spannend als aantrekkelijk. Ze twijfelt of ze daarvoor wel genoeg te bieden heeft, maar ziet het ook als een uitgelezen kans om nieuwe ervaringen op te doen. De behoefte aan uitdaging wint het van de twijfel en Eva besluit zich aan te melden.

Verrassend leuk

Anneke van Dijck, ontwikkelcoach bij KLIMMR, begeleidt haar hierbij. Eva stoft haar CV af en verwoordt in een brief haar motivatie voor dit avontuur.

Ook schrijft ze een persoonsprofiel en maakt ze een videopitch. Eva: ‘Heel spannend allemaal. Ik kom voor m’n gevoel nog maar pas kijken. Om dan goed te verwoorden wat ik in huis heb; best lastig…’ Dat lukt haar echter uitstekend en ze wordt gecomplimenteerd met haar presentatie.

KLIMMR vindt snel een geschikt project en koppelt Eva aan de werkgroep datakwaliteit bij Mitros. Ze wordt er goed ontvangen en voelt zich er snel thuis. De taken van de werkgroep blijken goed aan te sluiten op haar kennis en ervaring. Ze schrijft een projectplan over de registratie van parkeerplekken en merkt dat haar frisse blik wordt gewaardeerd. Eva: ‘Het verraste mij dat het zo leuk is om mee te werken aan het oplossen van vraagstukken in een andere omgeving.’

Belangrijke les

Eva is enthousiast over haar TALENT OP PAD-avontuur. Ze vindt het verfrissend om uit haar ‘bubbel’ te kunnen stappen, juist nu. De nieuwe ervaringen en ontmoetingen geven haar energie.

Eva: ‘Het voelde even als een sprong in het diepe, maar ik blijk prima te kunnen zwemmen. Dat is een belangrijke les voor me geweest. Wat onzekerheid hoort erbij, maar ik hoef me er niet door te laten tegenhouden. Er overheen stappen levert veel op!’


Meer informatie over Talent op Pad