“Ik doe nu waar ik blij van word”

Ken je dat verhaal van die collega die haar droom verwezenlijkte en nu van haar passie ook haar werk gemaakt heeft? Deze keer hebben we weer een prachtig voorbeeld in de etalage. Ellemieke vertelt graag hoe zij meer is gaan doen wat zij leuk vindt. En hoe haar werkgever en KLIMMR haar hebben geholpen haar eigen weg te vinden.

Ellemieke komt net uit een enerverend overleg over de livegang van een nieuwe website. “Ik heb echt leuk werk hier bij Mitros. En daarnaast doe ik ook nog eens waar ik blij van word. Ik heb tegenwoordig een eigen bedrijfje en ik bak prachtige taarten voor opdrachtgevers.”

Hoe is het zo ver gekomen? “Ik ben in mijn werk gerold. Ik maakte nooit bewust de keuze voor deze baan. Toch heb ik het goed naar mijn zin bij Mitros. Maar een poosje geleden begon ik me af te vragen of er niet meer is. Door allerlei triggers in mijn omgeving begon ik me dat af te vragen. Ik zag ‘Ga je droom achterna’ op televisie en dacht na over mijn eigen situatie. Welke mogelijkheden zijn er voor mij? Wil ik nog een carrièreswitch maken? Veel vragen en ik kon de mogelijkheden zelf niet overzien.”

Mobiliteit bij Mitros

KLIMMR is deels ontstaan vanuit Mitros. Dus het idee dat medewerkers gestimuleerd mogen worden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling is daar niet nieuw. Het management staat ervoor open haar medewerkers positief te motiveren en te kijken naar waar iemand blij van wordt. Op het werk en buiten het werk. Zo ook de leidinggevende van Ellemieke. “Mijn manager drong niet aan op het najagen van een persoonlijke ontwikkeling. Maar toen ik het onderwerp ter sprake bracht, wilde hij graag meedenken. Hij gaf me een veilige basis om mijn kansen en mogelijkheden te verkennen, hij gaf duidelijk aan dat hij me niet kwijt wilde als medewerker in zijn team.”

Via KLIMMR voerde ik meerdere fijne gesprekken met de loopbaancoach. Door erover te praten kwam ik tot inzichten over mezelf, die ik eigenlijk al wist. Er werd me een spiegel voorgehouden waarin ik naar mezelf kon kijken op een positieve, motiverende manier. Ik kreeg handvatten en hulpmiddelen om te achterhalen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik kwam in een flow en kwam uit bij datgene wat al heel lang in mijn gedachten is…”

Het Zoete Schaaphet zoet schaap

“Ik word superblij van koken, bakken en alles wat daarbij hoort. Ik was al eens naar workshops en trainingen gegaan om te leren koekjes versieren en icing op taarten bijvoorbeeld. Maar nu ontstond het idee om dat echt professioneel te gaan oppakken naast mijn reguliere werk. Nu heb ik een eigen bedrijfje met af en toe een leuke opdracht!” Ellemieke straalt ervan.

Kleine stapjes

“Ik heb mijn persoonlijk opleidingsbudget (pop) ingezet om me te professionaliseren in het vak van taartenbakker. Het opleidingsbudget is een arbeidsvoorwaarde uit die CAO die ingezet kan worden voor ontwikkeling door een opleiding of cursus die gericht is op het vervullen van een beroep in de toekomst. Als ik mijzelf kan ontwikkelen en daardoor een blijere persoon wordt, ben ik ook een blijere medewerker. Win-win! En natuurlijk profiteren mijn collega’s soms ook mee, wanneer ik mijn eigengemaakte koekjes of taartjes meeneem naar kantoor.”

“Nu heb ik de mogelijkheid om naast mijn werk ook mijn hobby op professionele wijze op te pakken. Het gebeurt niet heel vaak dat ik een opdracht krijg (elke maand of elke twee maanden) en ik verdien er (nog) geen geld mee. Want het taarten bakken vraagt veel tijd en een zelfgemaakte taart is een stuk duurder dan een fabriekstaart. Ik kan zeker niet concurreren met de Hema of de bakker. Maar het geeft me zoveel voldoening!” Ellemieke heeft onlangs een masterclass XL macarons gevolgd en binnenkort start zij met een opleiding van de bekende patissier Robert van Beckhoven. “Als je eenmaal kleine stapjes zet in het ontwikkelen van jouw persoonlijke talenten, komen de vervolgstappen vanzelf op je pad. Ik ben mijn cv aan het vullen met professionele opleidingen op het gebied van koken en bakken, omdat ik mijn hobby serieus neem. En ik wil nog zoveel leren.”

Oproep management

Hoe is fijn als leidinggevenden staan achter de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers!” Wat dat betreft zitten KLIMMR en Ellemieke helemaal op één lijn.

 


Interview door: Eva Wagenaar