‘Ik wil investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling’

Nathalie Boswinkel werkt als woonconsulente bij Vecht en Omstreken. Dat doet zij afwisselend vanuit Loosdrecht en Breukelen. Ze houdt mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in de gaten. Dus zeker ook via KLIMMR. Dat is niet altijd zo geweest. Er zijn randvoorwaarden waar eerst aan voldaan moest worden: rust in het werk, ruimte krijgen van het management en een bepaalde eigenwaarde.

Het pad naar de corporatiesector

Tot zo’n zeven jaar geleden werkte Nathalie voor commerciële werkgevers, onder andere als  accountmanager voor print media. “Snel geld, hard werken en ook onzekerheid. Mijn werkgever ging failliet en ik kwam terecht in de WW. In eerste instantie zocht ik een soortgelijke baan als accountmanager. Maar toen ik een jaar lang thuis had gezeten, was duidelijk dat ik me breder zou moeten oriënteren op werk. Ik mocht een ommezwaai maken qua werk.” Via een uitzendbureau kwam Nathalie terecht op de klantenservice van De Alliantie. “Ik kwam erachter dat de sociale sector me veel beter past dan de commercie. Het is veel meer mijn ding om iets bij te dragen aan de maatschappij. Ik zag bovendien veel mogelijkheden voor verschillende functies en doorgroeimogelijkheden bij een woningcorporatie.” Nathalie volgde de leergang HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening om zich te professionaliseren in het vakgebied. En zij werd gevraagd om naast de klantenservice ook de balie van Wonen Wijdemeren, een andere corporatie, te bemensen. Zo kreeg zij een combinatiebaan bij twee corporaties. En bij De Alliantie kon zij uiteindelijk de werkzaamheden ook nog uitbreiden als medewerker sociaal beheer. Op deze manier was Nathalie van vele markten thuis met haar combinatiefunctie.

Toen Wonen Wijdemeren aan de vooravond stond van een fusie met Vecht en Omstreken werd Nathalie gevraagd om mee te gaan. “Ik kende de huurders in Loosdrecht goed. En mijn kennis werd bij de fusiepartner op prijs gesteld. Na de fusie in 2018 was ik in eerste instantie zowel verhuur- als woonconsulent. Ik had verwacht een rustige inwerkperiode te krijgen, maar dat was heel anders. Er was een achterstand ontstaan in werkzaamheden voor de huurders in Loosdrecht. En omdat ik als enige binnen de fusieorganisatie kennis en expertise had van het werkgebied en ‘mijn huurders’ in Loosdrecht, kwam al het werk naar mij toe. Toen werd ook een nieuwbouwproject opgeleverd en zijn we druk geweest met het adverteren, toewijzen en opleveren daarvan. Een heel drukke tijd dus, met veel verantwoordelijkheden.”

Rust in het werk

Pas na enige tijd werd het wat rustiger. De werkzaamheden en taakverdeling werden duidelijker. Nathalie vond eindelijk wat meer rust in het werk. “Ik koos ervoor uitsluitend als woonconsulent aan de slag te gaan. De combinatiefunctie was gewoon te druk. En mijn hart ligt bij het contact hebben met mensen, in de wijk zijn. Ik help graag mensen, ook al betekent het dat ik moeilijke gesprekken moet voeren. Als woonconsulent bouw ik een (meestal langdurige) relatie op met de huurders.” Door meer rust en duidelijkheid in het werk ontstond er ruimte voor andere dingen.

“Ik kwam erachter dat ik wil investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik vind mijn werk leuk, maar ik wil graag meer leren. Ik volgde al diverse cursussen via CorporatieNL, zoals huurrecht en omgaan met overlast. En ik startte een opleiding regressietherapie. Dat is op basis van de NLP methode. NLP staat voor persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. Wat ik tijdens mijn huidige opleiding leer, kan ik goed meenemen in mijn werk, bijvoorbeeld bij lastige gesprekken met huurders. Naast mijn opleiding volg ik ook graag wat kleinere cursussen over boeiende onderwerpen. Ik kwam in 2018 voor het eerst met KLIMMR in aanraking tijdens het jaarlijkse event. Mark Tuitert vertelde onder andere dat je persoonlijke ontwikkeling nooit stopt. Ben ik het helemaal mee eens! Vanaf dat moment heb ik meerdere workshops gevolgd via KLIMMR.”

Ruimte van het management

“Deelname aan workshops, stages of events van KLIMMR wordt gestimuleerd vanuit onze organisatie. Enerzijds omdat onze directeur bestuurslid is van KLIMMR. Anderzijds ook omdat het management gelooft in persoonlijke ontwikkeling. Via de nieuwsbrief van KLIMMR blijf ik op de hoogte van het aanbod. Ik stem af met mijn collega’s en meestal wil er wel iemand mee. Mijn leidinggevende biedt me altijd de ruimte om deel te nemen aan een activiteit van KLIMMR.”

Ik ben het waard

Het aanbod aan onderwerpen bij KLIMMR is vrij groot. Nathalie maakt hier graag gebruik van. “Ik kan meer dan ik in mijn werk laat zien. Ik ben geïnteresseerd in mijn eigen talenten en wil blijven leren. Ik vind mezelf dat gewoon waard. Alles wat ik leer, kan ik vroeg of laat goed gebruiken. In mijn werk of privé. Door KLIMMR krijg ik ook beter inzicht in wat ik zelf wil. Tijdens een workshop op het event in 2019 (met thema vitaliteit en spreker Herre Zonderland) werd bijvoorbeeld duidelijk dat ik in mijn werk misschien meer wil doen met presenteren en coachen. Dat ben ik aan het uitzoeken.”

Een tijd geleden werd de workshop mindful schrijven gegeven. Dat werd een online workshop, omdat we te maken hebben met de beperkende maatregelen vanwege de coronacrisis. Nathalie nam vanachter haar computer deel aan de workshop. “Het was leuk en interessant. De interactie met de docent was grappig door het opsteken van een duimpje of het invoeren van een antwoord in de chat. We kregen ook een dagboekje toegestuurd. Ik heb meer zelfinzicht gekregen door deze workshop. Ik heb geleerd meer bij mezelf te blijven en dat is goed voor mij. Zeker in deze tijden van corona is het goed om tussendoor even adem te halen, letterlijk en figuurlijk.”

Delen binnen en tussen organisaties

Nathalie volgde meerdere workshops en trainingen. Maar vooral de cursus teken je boodschap is haar bijgebleven. “Ik wilde leren om droge, ingewikkelde informatie duidelijker te maken door het gebruik van tekeningen. Tegelijk dacht ik, zoals vele anderen, dat ik helemaal niet goed genoeg kon tekenen. Maar de docente was erg enthousiast en we werden stap voor stap erdoorheen geleid. We kregen allemaal een leeg werkboek, dat aan het einde van de les vol stond met onze eigen tekeningen. Ik bleek veel creatiever te zijn dan ik had verwacht. Bovendien hebben we veel voorbeelden uit de praktijk gebruikt, die we nu kunnen toepassen  in ons werk. Ik wil heel graag bijvoorbeeld het onderwerp overlast voor laaggeletterden of statushouders weergeven met tekeningen.”

“Na iedere workshop of stage maak ik een samenvatting van wat ik gedaan en geleerd heb. Deze deel ik dan met mijn collega’s. Op die manier hoop ik dat zij er ook weer wat aan hebben. Het zou fijn zijn als iedereen dat doet. Want iedereen haalt weer iets anders uit een cursus of stage.”

“Afgelopen jaar liep ik voor het eerst stage. Ik koos ervoor mee te lopen met een buurtcoördinator bij een gemeente. Dat was heel boeiend, omdat we dezelfde doelgroep hebben en het ook over leefbaarheid gaat. Mooi om te zien met welke oplossingen zij komen. En goed om wederzijds begrip te kweken voor elkaars werk. Ik kijk uit naar de volgende stage. En ook naar het nieuwe aanbod van KLIMMR. Wat zou er allemaal voorbij komen straks, als we allemaal weer live workshops mogen volgen?” Nathalie hoopt haar enthousiasme en motivatie om te blijven investeren in persoonlijke ontwikkeling over te brengen op haar collega’s en ook op haar kinderen.

 


Door: Eva Wagenaar