Interview met Raymond Schuur, energieke teamleider bij Woonin

Raymond Schuur, een energieke 39-jarige, bekleedt de rol van teamleider bij Woonin. Na 12 jaar gewerkt te hebben als timmerman in de bouw begon hij in 2008 zijn loopbaan als assistent-uitvoerder. Al snel ontdekte hij dat dit niet zijn roeping was. In 2009 trad Raymond in dienst bij Woonin, waar hij diverse functies heeft bekleed. Variërend van allround vakman en buurtbeheerder tot opzichter renovatie en onderhoud. Raymond staat bekend om zijn hands-on mentaliteit.

Ondernemingsraad
Raymond kreeg het advies van een collega om deel te nemen aan de ondernemingsraad (OR). Een kans die hij met enthousiasme aangreep. Uiteindelijk klom hij op tot voorzitter van de OR en zette zich actief in voor de belangen van zijn collega’s en de organisatie.

Fusie
In 2012, tijdens een fusie waarbij 50 medewerkers Woonin verlieten, heeft Raymond veel geleerd over bedrijfsvoering en hoe een woningcorporatie in elkaar zit. De fusie was een intensief traject maar wel erg leerzaam. Na de fusie maakte Raymond de overstap naar de functie van opzichter planmatig onderhoud. Een goede keuze, want dit sloot veel beter aan op zijn opleiding. Raymond volgde namelijk nog een studie bouwkunde om zijn kennis verder te vergroten.

Afwijzing
Hoewel hij vier keer werd afgewezen voor de positie van teammanager, gaf Raymond niet op. Door goed te luisteren naar de afwijzingen en deze in acties om te zetten kreeg Raymond uiteindelijk de kans om teammanager repareren en onderhoud te worden. De gesprekken met de KLIMMR-coaches, die waardevol en inspirerend waren, hebben ook positief bijgedragen.
Als teammanager stuit Raymond op uitdagingen zoals het omgaan met weerstand en het inspireren van zijn team. Hij blijft zichzelf ontwikkelen door het volgen van opleidingen voor teammanagement en staat open voor feedback.

Synergie
Raymond benadrukt het belang van samenwerken. Hij werkt nauw samen met collega Priscilla Iesberts, die sterke sociale en communicatieve vaardigheden heeft. Zelf blinkt hij uit in technische kennis. Deze synergie maakt hen een succesvol team voor het aansturen van een team van 40 medewerkers.

Tip
Tot slot geeft Raymond advies aan anderen die carrière willen maken: blijf doorzetten en leer van afwijzingen en stel duidelijke doelen om naartoe te werken.