‘Positief verrast door de corporatiesector’

Bo Polak werkt nu ruim een half jaar als HR medewerker bij Gooi en Omstreken. Zij was niet bewust op zoek naar een functie binnen de corporatiewereld. Maar de sector heeft haar positief verrast. Zij is van mening dat wij als woningcorporaties veel meer mogen laten zien hoe leuk we zijn.

Maatschappelijk belang

“Na afronding van mijn studie HBO Human Resource Management (HRM) wist ik nog niet wat ik precies wilde gaan doen. Ik had als stagiaire ervaring opgedaan bij een commerciële organisatie en mijn afstudeerstage deed ik bij een welzijnsorganisatie. Daardoor wist ik wel dat een non-profit organisatie beter bij me past. In de commercie gaat het toch voornamelijk over targets halen, winst maken, producten en diensten verkopen. In de non-profit sector gaat het veel meer over het maatschappelijk belang. Wat kan de organisatie bijdragen aan de maatschappij? Wat kunnen we voor een ander doen? Dat uitgangspunt past echt veel beter bij mij.”

Warme bedrijfscultuur

‘Het was toevallig dat ik terechtkwam in de corporatiesector. Ik vroeg me af wat ik wilde. Omdat ik nog geen idee had of ik een generalistische of een specialistische rol wil binnen HR, besloot ik te solliciteren op een brede HR functie bij Gooi en Omstreken. Ik had meerdere sollicitaties lopen, maar bij mijn eerste gesprek voelde het meteen goed aan. Wat een fijne, informele sfeer. Ik voel me prettig in de open cultuur waarin collega’s oprecht in elkaar geïnteresseerd zijn. Omdat het een relatief kleine organisatie is, kan ik hier alle taken oppakken en hoef ik me (nog) niet te specialiseren. Voorlopig heb ik voldoende te leren binnen deze leuke functie.”

Beeldvorming corporatiesector

‘Ik had nog niet eerder zelf met de sector te maken gehad. De corporatiesector kwam wat stoffig en wollig op me over. Als een ouderwetse branche waar weinig geïnnoveerd wordt. Maar al vrij snel toen ik binnen was, wist ik dat de corporatiesector zeker wel innovatief is. Er is hier echt ruimte voor nieuwe ideeën en verbetering. En het is zo mooi wat we doen voor mensen. Ik heb veel respect voor alle collega’s in de sector. Ik kwam helemaal blanco binnen, maar wat een mooie wereld is de corporatiewereld. Ik ben er trots op en ik vind dat meer mensen zouden moeten weten wat wij doen!”

Verschillende generaties

Met haar 25 jaar is Bo binnen de sector één van de jongere collega’s. Zij werkt samen met twee ervaren HR adviseurs. “De combinatie tussen oudere en jongere medewerkers blijkt heel goed te werken. Mijn collega’s hebben zoveel relevante ervaring dat ik al mijn vragen aan hen kan stellen. En tegelijk kom ik met ideeën waar zij nog niet aan gedacht hadden. Die uitwisseling is heel fijn; we leren van elkaar. Ik hoor steeds dat we meer jongeren willen aantrekken in de corporatiesector. Ook daarom zou het zo goed zijn om meer naar buiten toe te laten zien hoe leuk het is om hier te werken en hoe belangrijk het werk is dat we doen. Hoe zouden we jongeren hiervan kunnen overtuigen? Ik denk aan het organiseren van gastcolleges op hogescholen en universiteiten. En ook het huidige traineeprogramma is een mooie stap in die richting. Ik vind het een leuk vraagstuk en spar hierover graag met mijn collega’s.”

Talent in Huis is een traineeprogramma voor meer creatieve toekomstmakers bij woningcorporaties.

Het geeft woningcorporaties de mogelijkheid om met veelbelovende starters op de arbeidsmarkt te werken. Jonge, hoogopgeleide talenten maken in anderhalf jaar tijd kennis met het werk van de corporatie en ontwikkelen zich in sneltreinvaart tot jonge leiders in het sociaal domein. Talentinhuis.nl.

Samenwerken is beter

“Wat mij zo aanspreekt in mijn functie is dat ik ook kan samenwerken met collega’s van andere afdelingen. We kunnen dan vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk kijken en elkaar inspireren. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld nauw samen met mijn collega’s van de afdeling communicatie. Samen bedenken we hoe we de medewerkers betrokken houden ondanks de beperkingen in coronatijd. We hebben bijvoorbeeld een Yammer challenge met elkaar opgezet. We spreken de creativiteit van mensen aan door ze verschillende opdrachten te geven. De leukste inzendingen worden beloond met een kleine prijs. Er zijn zulke leuke inzendingen bij!”

“Ik ga ook steeds meer over de grenzen van mijn eigen corporatie heen kijken en samenwerken. KLIMMR is daarvoor heel geschikt. De samenwerking is leuk en het denken buiten de eigen kaders is boeiend. Met z’n allen maken we het beter en kunnen we de sector naar een hoger niveau tillen. We kunnen samen ervoor zorgen dat we meer en beter zichtbaar worden. We mogen laten zien dat we een mooie sector zijn en dat we veel mooie dingen doen!”