‘STEL JEZELF DE VRAAG: WAT GEEFT JOU BETEKENIS?’

Anneke van Dijck werkt sinds 2010 als loopbaanadviseur voor FLOW en vanaf mei 2019 ook voor KLIMMR. Dat doet zij met veel enthousiasme en betrokkenheid. Ze is altijd op zoek naar het verhaal achter mensen. Maar dit verhaal gaat nu eens over Anneke zelf.

 

Teamwork

Anneke werkt als freelancer (zzp) voor KLIMMR en dat bevalt haar heel goed. “Wat een leuk team met bevlogen mensen en een open cultuur. Ik werk als zelfstandige veel vanuit huis en dat geeft me vrijheid en flexibiliteit. Maar bij KLIMMR maak ik deel uit van een team waar ik kan sparren, brainstormen en inspiratie kan opdoen. KLIMMR gaat bovendien over mooie thema’s voor de aangesloten corporaties, zoals vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van medewerkers. Dat de corporaties ruimte bieden om te werken aan deze thema’s maakt dit tot een fantastische werkomgeving voor een loopbaanadviseur! KLIMMR loopt wat dat betreft echt voorop.”

 

Matchmaker

Als matchmaker zorgt Anneke voor het samenbrengen van partijen, van vraag en aanbod. Voorbeeld hiervan is de stagemaand. “Het vinden van een match is niet altijd makkelijk. Maar we kijken wat we kunnen doen. Daarvoor hebben we een breed netwerk opgebouwd, waarin nu ook niet-corporaties actief zijn. Door het uitwisselen van kennis en ervaring met deze partijen zorgen we er ook voor dat de reputatie van de corporatiesector positief wordt neergezet. Daarmee versterken we onze positie op de veranderende arbeidsmarkt.”

 

Waar word jij blij van

“Als loopbaancoach krijg ik te maken met allerlei mensen die op zoek zijn naar ontplooiing en verdieping. Mensen die bewust nadenken over hun toekomst. Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun mogelijkheden. Daar word ik blij van. En dan gaan we samen op zoek naar waar zij dan blij van worden. Wat maakt diegene tot wie hij is? Wat is zijn of haar toegevoegde waarde? Zodra iemand dat goed in beeld heeft, geeft dat vertrouwen en stevigheid mee. Daar kan iemand echt verder mee.”

 

Anneke stelt zichzelf ook nog regelmatig de vraag wat haar leven betekenis geeft. “Waar doe ik het allemaal voor? Nu mijn zorgtaken grotendeels afgerond zijn, heb ik meer vrije tijd om iets te doen wat van belang is voor mij. Tijdens een training creatief schrijven kregen we de opdracht om zoveel mogelijk van onze verlangens en wensen op te schrijven en die vervolgens haalbaar te maken. Daar kwam voor mij een hele mooie wens uit, die ik momenteel aan het vormgeven ben.”

 

Hike for health

De wens van Anneke is om een bijzondere ervaring te delen met haar zoon Hidde. Enerzijds om de verbinding met hem te verstevigen en anderzijds om iets van betekenis neer te zetten. “Tijdens het uitwerken van mijn wens, kwam ik ‘toevallig’ via Facebook bij de hike for health in Nepal. Daarin komt alles samen: Hidde houdt van actief en buiten zijn. Bovendien past het goede doel perfect bij zijn studie Global Sustainability Sciences aan de Universiteit van Utrecht. En voor mij is het ook de perfecte invulling van mijn wens om iets van betekenis te doen en tegelijk het contact met mijn zoon aanhalen en verdiepen. Dus in maart 2020 gaan we naar Nepal! En het is heel bijzonder dat we beiden in die periode jarig zijn.”

 

De Hike For Health in Nepal duurt tien dagen. Onderdeel daarvan is een vijfdaagse wandeling door de Himalaya. Doel is sponsorgeld ophalen voor Simavi. Zij hebben een project in het armste deel van Nepal, gericht op het terugdringen van de moeder- en kindsterfte daar. Het blijkt dat Nepal de hoogste moedersterfte van Azië heeft. En dat komt vooral door gebrek aan hygiënische omstandigheden tijdens zwangerschap, bevalling en postnatale zorg. “Het geld wat wij ophalen, wordt ingezet om hier verbetering in aan te brengen (bijvoorbeeld door aanleg toiletten en geven van voorlichting). Ons doel is om samen € 6.000 op te halen.”

 

Allemaal verschillende talenten en wensen

In de aanloop naar de hike in Nepal merkt Anneke hoe verschillend zij en haar zoon de uitdagingen aangaan. “Zelf ben ik van het vaart maken, plannen, netwerken en voorbereiden. Hidde blijkt heel relaxt te zijn qua planning. Hij zet zijn talent liever in voor het maken van posters met QR codes en een echte pubquiz om zoveel mogelijk sponsoren te vinden. Samen zijn we een sterk team. We ontmoeten nieuwe mensen, doen nieuwe ideeën op, zetten onze creativiteit in. Heel leuk om te ervaren.”

 

“Ik gun het iedereen om duidelijk te krijgen wat het is dat je betekenis geeft. Stel jezelf regelmatig de juiste vragen: welke wensen heb je? Welke verlangens heb je? Waar wil je jouw talenten liefst voor inzetten? Dat geldt voor werk en privé. Jouw vitaliteit en energie nemen enorm toe als je dit voor jezelf helder hebt.”

 

Ook een loopbaanadviesgesprek inplannen?

Meer informatie over de hike for health?