Van stage naar eindopdracht (en naar nieuwe baan!)

Mijn naam is Linda van der Molen en ik werk sinds 15 jaar bij GroenWest in Woerden als medewerker post en archief.

Opleiding Wijkbeheerder
Momenteel volg ik de opleiding Wijkbeheerder en om in de praktijk ervaring op te kunnen doen, heb ik natuurlijk binnen GroenWest meegelopen. Daarnaast heb ik Petra, de matchmaker van Klimmr gevraagd om mij in contact te brengen met wijkbeheerders van andere corporaties in de regio. Al snel kon ik voor een stagedag terecht bij wijkbeheerders Wessel Hansen van Viveste Houten en Peter Aarsman van Mitros Utrecht.

Stagedagen
Met Wessel ben ik Houten op de fiets gaan verkennen en met Peter op de fiets een deel van zijn wijk in Utrecht. Daar gingen ook op bezoek bij “De Dame”, een buurthuis in Zuilen voor en door ouderen, en praten met de huurders en vrijwilligers. Geweldig hoe dit is opgezet in de wijk.

Eindopdracht
Het waren leerzame dagen en ik mag vaker naar Viveste. Ik mag mijn eindopdracht bij Viveste Houten voltooien. Opdracht is om de vier fietsenstallingen in Houten op te schonen. Dat heeft best wat voeten in aarde, maar met een goede planning en goede communicatie en overleg met de huurders, gemeente en schoonmaak bereiken we samen een goed eindresultaat. De opdracht van de opleiding is om het op papier te verwoorden, maar Wessel zei: “Dit mag je meteen in de praktijk gaan uitvoeren, want jij kan dit prima aan!” Op 8 juli mag ik mijn eindopdracht presenteren voor Wessel, mijn lerares en medestudenten en hun managers op kantoor GroenWest. Op deze dag is tevens de diploma uitreiking. Een mooi voorbeeld hoe binnen de corporatiesector kennis en ervaring gedeeld wordt.

Groet,

Linda van der Molen

 

ps: vlak voor het uitbrengen van de nieuwsbrief kwam het bericht: Ik ben aangenomen bij Mitros in de functie Wijkbeheerder. Ik ga daar 1 juni starten. Erg veel zin in ! Dankzij de snuffelstage ben ik bij Mitros terecht gekomen. Zo blij. 😊 Portaal had ook interesse, maar Mitros was ze net voor.

 

Op de foto: Linda van der Molen (2e van links) en Peter Aarsman (2e van rechts) samen met bezoekers van buurtcentrum De Dame, voor en door ouderen in de Utrechtse wijk Zuilen.