‘Weet wat je wilt!’

Gerdi  Berkers, voormalig adviseur innovaties/bedrijfsvoering bij Mitros vraagt zich steeds af hoe zij haar werk nog leuker kan maken. Zoals zij zich ontwikkelt, hoopt zij dat haar werk zich met haar mee ontwikkelt. Zo kwam zij na een dienstverband van dertien jaar tot de conclusie dat zij waarschijnlijk beter op haar plek is bij een andere werkgever. Sinds 1 september 2020 is zij Adviseur strategie en innovatie bij Woonzorg in Amstelveen. Zij vertelt graag over alle mogelijkheden binnen de sector waarvan zij gebruik heeft gemaakt om deze stap te kunnen zetten.

Weten wat je wilt

“Bij Mitros had ik het na al die jaren nog steeds naar mijn zin. Ik kreeg een nieuwe functie als adviseur innovaties. In stapjes zag ik die functie ontstaan en ik kreeg daarbij veel ruimte om zelf in te vullen. Daardoor ging ik mezelf allerlei vragen stellen: Wat wil ik dan? Wat past bij mij? Waar word ik blij van? Mijn leidinggevende gaf me nog een duwtje in de rug door iets te zeggen als ‘Als jij niet weet wat je wilt, kan ik je ook niet helpen.’ Dus ik ging op zoek naar antwoorden.

Zoektocht

Gerdi pakte die zoektocht heel breed op. “Ik deed een aantal onderzoeken bij FLOW. Ik pakte daar ook de resultaten bij van onderzoeken uit voorgaande jaren. Daaruit ontstond al een richting. Vervolgens plande ik een loopbaantraject via FLOW en tegelijk ook via KLIMMR. Beide trajecten hadden geen overlap, maar vulden elkaar juist heel goed aan. Via FLOW zochten we meer de verdieping in mijn drijfveren en wat me in mijn werk voldoening geeft. Via KLIMMR kreeg ik concrete aanknopingspunten aangereikt door de sterkepuntentest. De input van beide trajecten leidde tot een schematisch overzicht van wat voor mij belangrijk is in mijn werk. Dat schema hangt bij mijn thuiswerkplek en geeft weer wat ik in mijn werk wens op dit moment.”

De ontwikkelcoach van KLIMMR regelde via het Mobiliteitsnetwerk netwerkgesprekken bij de Belastingdienst en ROC Midden-Nederland. “Dat was zo leuk, omdat ik niets hoefde te bereiken bij de mensen met wie ik in gesprek ging. Ik kwam daar om informatie op te halen. Uiteindelijk was het mijn ambitie om erachter te komen of ik coach wilde worden. Door beide gesprekken kreeg ik een indruk van wat een coach allemaal doet en of dat bij mij past. En daardoor kwam de vraag bij me op of ik echt weg wilde van de inhoud van mijn werk of niet. Het antwoord was nee. Ik wilde het coachende aspect graag meenemen in het werk wat ik doe, maar daarbij ook de inhoud niet uit het oog verliezen.”

Solliciteren met beleid

Ondanks dat Mitros een erg fijne werkgever voor haar was, ging Gerdi zich toch oriënteren op externe vacatures. “Mijn collega’s bij Mitros hadden toch een vastomlijnd beeld van wie ik ben en wat ik kan. Ik overwoog daarom een frisse start bij een nieuwe werkgever. Ik werd voor meerdere sollicitatiegesprekken uitgenodigd. Steeds pakte ik mijn schema erbij. Ik vroeg me dan af of mijn menselijke en zakelijke wensen voldoende terugkomen in een functie. Mijn schema en mijn gevoel gaven dan aan of een functie passend zou kunnen zijn.”

“Op een gegeven moment solliciteerde ik naar een hele leuke functie. Tijdens de procedure maakte ik kennis met een bestuurder en een manager van Woonzorg. Beide waren erg enthousiast over de klik die we hadden. Maar de vacature waarop ik solliciteerde ging naar een ander. Toch konden ze bij Woonzorg buiten de procedures om ruimte maken voor mijn ideale functie: adviseur strategie en innovatie. Ik ben daar per 1 september begonnen. Dat was natuurlijk heel spannend en ik ben zeker niet over één nacht ijs gegaan bij het nemen van deze beslissing. Maar ik had behoefte aan beweging en luisterde naar mijn gevoel.”

Beter passend – voor nu

“Deze nieuwe functie past beter bij mij, omdat het gaat om sociale innovaties. Bij Mitros had ik vooral te maken met vastgoedinnovaties. En ik kan in mijn nieuwe functie meer als coach en coördinator samenwerken met collega’s. Een mooie combinatie van inhoud en oog voor mensen. Daardoor komt mijn werk nu dichterbij wie ik ben. Dat is tenminste mijn vermoeden, want het moet natuurlijk nog blijken! Maar ik heb geleerd dat elke keuze die je maakt in jouw loopbaan op dat moment de best passende keuze is. En dat dit niet statisch is, het is steeds in beweging. Mijn schema werkt op dit moment voor mij, maar over een poos ga ik die weer updaten.”

Veel  faciliteiten in de sector

Gerdi maakte dankbaar gebruik van alle faciliteiten die beschikbaar zijn voor medewerkers in de corporatiesector. “Dat is echt niet vanzelfsprekend. Vriendinnen van mij uit andere sectoren staan ervan te kijken hoe goed de ondersteuning is op het gebied van mobiliteit en loopbaanontwikkeling. En de toegevoegde waarde is groot. Hulp krijgen bij jouw zoektocht is makkelijk en laagdrempelig. KLIMMR is zichtbaar en transparant, zodat loopbaangesprekken niet in het geheim plaatsvinden. Er is veel ruimte om te bewegen en een grote gunfactor in de sector. Dus neem het heft in eigen handen! Weet wat je wilt om jouw werk zo leuk mogelijk te maken!”