EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN!

Donderdag 12 maart 2020 organiseert KLIMMR bij Heuvelrug Wonen in Doorn van 10.00 – 16.00 uur de training Visuele Communicatie.  Annelies Colenbrander en Brechje Sondermeijer van Beeldkracht10 hebben als missie: ervoor zorgen dat iedereen de kracht van beelden gaat ervaren en zèlf beeldkracht gaat gebruiken in zijn/ haar werk. En dat lukt goed! Binnen no-time zat deze training vol.

Je kent het vast wel. Jij en je team hebben ontzettend je best gedaan op het maken van een sociaal plan of bewonersboekje. Vervolgens hoor je van de bewoners dat ze het niet of nauwelijks gelezen hebben omdat het zo veel is en te ingewikkeld. Of je hebt een beleidsnota geschreven en niemand leest het. Laat staan dat ze de inhoud kunnen navertellen. Of je probeert aan een oudere bewoner uit te leggen hoe de inschrijving op Woningnet werkt. Of je probeert de aandacht van je collega’s bij een brainstorm te houden. Of…

Hoe zorg je er nu voor dat je bewonersboekje of je beleidsnota wèl gelezen worden? En je een ingewikkeld proces eenvoudig kunt uitleggen? Door beelden te gebruiken! En nog beter: door zelf-getekende beelden te gebruiken!

En wist je dat zo’n 75% van onze hersencapaciteit is ingesteld op het verwerken van visuele informatie? Je ziet daarom steeds vaker dat zelfgemaakte tekeningen en symbolen gebruikt worden in het werk. Dit wordt Visuele Communicatie of Zakelijk Tekenen genoemd. Wij noemen het: Beeldkracht.

Het helpt bij een betere communicatie en zorgt ervoor dat je makkelijker zaken onthoudt. Je creatief denkvermogen wordt gestimuleerd en bovenal: het maakt het werk leuker!

En het mooie is: echt iedereen kan zèlf krachtige beelden tekenen. Het enige dat je nodig hebt is een portie lef en een zetje om daadwerkelijk zèlf te gaan tekenen in je werk. Annelies en Brechje, geven jou met enthousiasme dit eerste zetje en helpen jou bij het maken van krachtige beelden voor een heldere communicatie. Zij doen dit met hun energieke, interactieve en resultaatgerichte training.