Een kijkje in de keuken bij de jurist van GroenWest

Ik heb graag gebruik gemaakt van stagemogelijkheid die KLIMMR biedt. Van Petra van Oudenaarde kreeg ik de uitnodiging om contact op te nemen met Daniëlle Beer, jurist bij GroenWest te Woerden. Zij wilde mij graag ontvangen en we hebben afgesproken om elkaar op vrijdagmiddag 22 november te ontmoeten.

Mijn functie is medewerker DIV & Data, maar ik ben ook Privacy Officer. In die hoedanigheid wilde ik graag in de keuken kijken van een grote corporatie. Hoe is de AVG bij hen geregeld, waar lopen zij tegenaan? Hoe wordt awareness gekweekt en procedures geborgd?

Onderweg in de auto van Nijkerk naar Woerden had ik allerlei vragen en keek ik uit naar het gesprek met Daniëlle. Ik arriveerde te vroeg bij GroenWest. De korte tijd dat ik op Daniëlle wachtte heb ik goed besteed door in de hal rond te kijken. Zo viel mijn oog op de heldere toelichting op de balie over het cameratoezicht. Gelijk al de eerste tip om mee te nemen naar Nijkerk. En het gesprek moest nog beginnen!

Ik word hartelijk ontvangen door Daniëlle. Ruim twee uur hebben we met elkaar gesproken in een van de ruime spreekkamers op de tweede verdieping. Gehoord hoe e.e.a. bij GroenWest gaat en zelf heb ik toegelicht hoe privacy bij Woningstichting Nijkerk ingericht is en gehanteerd wordt. Mijn vragen worden allemaal beantwoord. Al snel heb ik allerlei handige tips in mijn notitieboekje staan. Deze stagemiddag heeft mij veel geleerd en gebracht. Vol inspiratie keer ik terug naar Nijkerk. Met de wetenschap dat ik mijn netwerk heb uitgebreid met een deskundige waar ik met vragen over privacy terecht kan. Een goed gevoel om het weekend mee in te gaan.
Daniëlle bedankt!

Door:
Charlotte Hendriks
Medewerker DIV & Data / Privacy Officer
Woningstichting Nijkerk