Inspiratiesessie voor leidinggevenden: Het toekomstgesprek

In deze inspiratiesessie is er alle aandacht en tijd voor jou leidinggevende! Dat is namelijk de brandstof voor het voeren van goede gesprekken. Jij hebt een cruciale rol in het bespreekbaar maken van duurzame inzetbaarheid met jouw medewerkers. En vanuit de cao word je gevraagd gesprekken over persoonlijke opleidings- en ontwikkelplannen te voeren. Hoe doe je dat en welke vragen stel je dan concreet?

In deze inspiratiesessie maak je kennis met ‘Sjaak’, een fictieve medewerker die over zijn persoonlijke ontwikkeling, scholing en zijn loopbaan mag nadenken. Sjaak merkt dat hij het lastig vindt: het lijkt wel of hij vast zit aan elastieken die hem heen en weer slingeren tussen zijn huidige functie en dat wat in de toekomst van hem gevraagd wordt. Hoe kun jij als leidinggevende Sjaak ondersteunen om zijn vragen te verhelderen en hem op weg helpen richting de toekomst?

Je kunt iemand zover brengen als je zelf bent

Je leert de dynamiek kennen die komt kijken bij in beweging komen over je loopbaan. Je neemt jezelf als voorbeeld, zodat je ervaart hoe het model werkt en krijgt concrete handvatten voor de gesprekken die je hierover wilt voeren met je medewerkers, in de vorm van een gespreksmodel en coachende vragen die jouw medewerkers verder helpen. Er is nadrukkelijk ruimte om zelf de vragen te ervaren en uit te wisselen met collega’s, want “je kunt iemand zover brengen als je zelf bent.”

Ook presenteren we waargebeurde verhalen binnen KLIMMR van medewerkers die al stappen hebben gezet, of daar nog middenin zitten. Deze inspirerende voorbeelden kun je voor je eigen team gebruiken.

 Je verlaat de inspiratiesessie met:

  1. Inzicht in wat er nodig is voor mensen om in beweging te komen in relatie tot hun werk
  2. Concrete handvatten (gespreksleidraad, vragen om te stellen, oefening), die je in al je toekomstgesprekken met medewerkers kunt gebruiken.

Gespreksleiders zijn:

Petra van Oudenaarde, loopbaanprofessional en matchmaker van KLIMMR. Je kunt met haar sparren over je toekomst of je huidige functie. Ook kan Petra met je zoeken naar een stageplek, een tijdelijk (leer)project, scholing, een andere functie of kans, binnen of buiten de sector.

 

 

Jacqueline van ’t Spijker, trainer voor persoonlijke groei in je zakelijke gesprekken. Je kunt van haar leren hoe jij bespreekbaar kunt maken wat jij wilt bereiken in jouw loopbaan. Haar ervaring als trainer en coach zet zij in om mensen te helpen die gesprekken te voeren, die leiden tot een mooie werktoekomst.

 

Inspiratiesessie voor leidinggevenden – Het toekomstgesprek:

  • Datum: donderdag 1 november 2018
  • Plaats: Mitros in Utrecht
  • Tijd: van 14.30 tot 17.15 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 12
  • Aanmelden: via deze link