KLIMMR Stagetijd: Een kijkje in de keuken

Via KLIMMR werd mij de kans geboden om te komen kijken wat het werken bij een woningbouwvereniging nu eigenlijk inhoudt. Ik was specifiek nieuwsgierig naar de functie van woonconsulent, waarvan het consulentschap mij aantrok. Een steeds terugkerende functie in mijn loopbaan, maar met andere inhoud.

Vooraf heb ik goed nagedacht wat ik precies wilde weten van deze functie, wat ik gedeeld heb met mijn gastvrouw van de stage, Karin Kremers. Zij ging een mooi programma voor mij opstellen.

Op een mooie maandag meldde ik mij bij Groenwest Wonen en maakte ik kennis met Karin. Na het uitwisselen van kennis en ervaringen heeft ze me meteen meegenomen, de wijk in. Ze had 1 afspraak met bewoners en verder 3 meldingen die ze wilde nalopen.

De eerste melding was een volle brievenbus en ze wilde graag even kijken of de bewoner thuis was om te horen hoe het zo was gekomen. De bewoner was helaas niet thuis en de kat kon ons ook niet wijzer maken. De buurvrouw iets meer, maar had ook geen informatie waar Karin mee verder kon.

De tweede melding ging over een al langer lopende burenruzie met betrekking tot een trap en een camera. Maar ook hier bleek niemand aanwezig om verdere tekst en uitleg te geven, dus door naar de volgende melding.

Deze ging over een verwaarloosde tuin, maar ook hier troffen we niemand thuis. Wel viel het ons op dat de buurtuin nu ook niet bepaald een strakke Engelse tuin was….

Hoewel we bij alle meldingen niemand thuis troffen, heeft Karin me goed uitgelegd hoe de meldingen binnenkomen en wat zij daar mee doet. En wie ze daarbij kan of moet betrekken, zoals de wijkbeheerder. Ze gaf aan dat het ook wel eens tot een proces kan komen en wat de rol van Groenwest daarin is.

Dan de afspraak met bewoners die door de gangvloer waren gezakt. Het huis is al ongeveer 70 jaar oud, dus het was niet zo gek dat er eens een balk doorzakte. Met de vloer. Het echtpaar zag erg op tegen een uitgebreide klus, wat zou betekenen dat ze tijdelijk niet in hun huis konden blijven. Karin heeft ze goed uit kunnen leggen wat er gaat gebeuren en wat dat voor hen zal betekenen. Het feit dat Groenwest alles zal regelen en dat de huur door de reparatie niet omhoog zal gaan, stelde ze erg gerust. De inspecteurs kunnen nu langskomen om te kijken wat er precies moet gebeuren.

Het was een boeiende ochtend en het is voor mij goed duidelijk geworden wat de functie van woonconsulent inhoud. Ook werd door het gesprek met Karin duidelijk wat voor een werkgever Groenwest Wonen is, wat ook erg fijn is om te weten. Een leuke en goed bestede ochtend dus! Met dank aan KLIMMR en Groenwest Wonen voor de geboden kans; heel bijzonder!

 

Lisette Beijnes.

 

Wil jij ook stage lopen of een stage bieden? Meld je aan voor KLIMMR Stagetijd voor 25 oktober.