KLIMMR-stagetijd waarom zou ik?

Maandag 08.15 uur: er zijn de afgelopen dagen minstens zes redenen voorbij gekomen waarom ik de afspraak voor vandaag af had kunnen of willen zeggen. En nu ik vet in de file richting Woerden rijd, maak ik mij nog steeds een beetje zorgen over wat er blijft liggen vanmorgen. Maar ik ga. Als lid van de werkgroep communicatie van KLIMMR (zonder communicatie achtergrond, maar met een passie voor het onderwerp) is een ochtend meelopen met communicatie een mooie kans. Dus die pak ik.  En even voor 9 uur arriveer ik bij GroenWest. 

Een mooi pand, dat midden in een woonwijk ligt. “Hallo, ik kom stage lopen bij communicatie”. Twee minuten later loop ik achter Sander Dorst aan naar hun werkplek. Een prettige omgeving waar op een flex-achtige manier gewerkt wordt. Boeiend. Want waar ik zelf nog (met plezier) in een kamer werk, ziet dit er toch ook aantrekkelijk uit. Met een verse kop koffie starten we in een van de spreekruimtes. Een warm welkom door Sander, Sandhya en Sybella.

Na 10 minuten staan de eerste bladzijden van mijn notitieboekje al vol met tips. Opvallend trouwens, ik zie bij hen geen iPads. Wel mooie notitieboekjes bij alle drie. Het is heel inspirerend om drie communicatie specialisten aan het woord te horen. Hun visie, hun tips…fijn! We spreken over de rol van communicatie. “De tijd van de knip en plak afdeling is echt voorbij, we zijn er om de collega’s bij GroenWest te helpen hun werk goed te doen”. En dat doen ze.

Dan wordt het animatie poppetje Carry West aan mij geïntroduceerd. ‘Carry van de klachten, dat allitereert lekker’. Carry is één van de producten van een dagje op de hei, met  communicatie en het klachtenteam. Waar ze hebben nagedacht over hoe ze bij kunnen dragen aan het afhandelen van de klachten. Het samenwerken zit er bij GroenWest goed in.

Sander laat mij zien hoe hij bezig is met een enquête over het gebruik van Intranet. Ik denk terug aan de enquête die ik recent maakte, die na het zien van zijn enquête nog het meeste lijkt op een product van Enquêteren voor Dummies. Sander ga ik vaker opzoeken, bedenk ik mij.

De lunch gebruiken we gezamenlijk in de kantine. Een goed verzorgd lunchbuffet vol verwennerijen. Wat een feest om hier iedere dag te kunnen eten. We worden omringd door maquettes die door kinderen van huurders ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zijn gemaakt. ‘Ontwerp jouw eigen droomslaapkamer’. De winnaar is gekozen, zijn slaapkamer wordt in het echt door GroenWest gemaakt.

Na de lunch haak ik nog even aan bij het overleg van communicatie met de privacy officer. Ook hier hoor ik weer een groot aantal creatieve ideeën. En dat kenmerkt voor mij GroenWest. Veel creativiteit en ruimte en mogelijkheden om deze te realiseren. Wat een leuke club!

Om 13.30 uur zit ik weer in de auto. Onderweg naar SSW. Geen gemiste oproepen op mijn telefoon, er is geen ramp gebeurd, gewoon niets aan de hand. Weer wat geleerd. Zo’n ochtend stage lopen levert vooral heel veel op. In mijn geval: interessante nieuwe connecties, veel inspiratie en een notitieboek vol ideeën. Bedankt Sander, Sandhya en Sybella!

 

Winanda Hordijk

HR adviseur SSW

 

Wil jij ook stage lopen of een stage bieden? Meld je aan voor KLIMMR Stagetijd voor 25 oktober.