KLIMMR-stagetijd; ik wil werken bij een woningcorporatie

Ik had een Afspraak met Lies Buddingh van SSHXL te Utrecht. Mijn doel was: een duidelijk beeld krijgen op mijn vragen namelijk: spreekt de doelgroep mij aan? Past de werksfeer en de organisatie bij mij? Zijn er geschikte functies voor mij en zo ja, welke functies? Maar ook eventueel van toegevoegde waarde kunnen zijn, als het gaat om duurzaamheid. Dit laatste was een groot onderdeel van mijn opleiding Facilitair Management.

 

Lies had voor mij heel netjes een parkeerplaats gereserveerd en stond mij al op te wachten. Ik ben voorgesteld aan de twee collega’s waar Lies haar werkkamer mee deelt. Daarna zijn wij in een aparte ruimte gaan zitten. Eest heb ik aangegeven waarom ik mij heb opgegeven voor de meeloopstage en welke werkervaring ik heb. Al heel snel kwam te sprake dat er een lunchbijeenkomst werd georganiseerd die dag, door de manager van de Facilitaire dienst. Lies heeft aan mij gevraagd of ik het leuk vond om deze bijeenkomst bij te wonen, omdat dit onderwerp goed paste bij mijn doel van die dag. Daarna heeft Lies mij een duidelijk beeld gegeven van haar functie en werkzaamheden. Ik vind dat Lies een leuke afwisselde functie heeft, bij een leuke werkgever en doelgroep.

 

Al heel snel kwamen wij bij het onderwerp duurzaamheid terecht, dit zit namelijk in het takenpakket van Lies. En op het gebied van duurzaamheid heb ik Lies wat tips en tools kunnen geven. Daarna zijn wij naar de lunchbijeenkomst geweest, deze was top georganiseerd. De facilitair manager en de medewerkers hadden een duidelijk verhaal en hebben de aanwezige collega’s verteld met wat voor een soort vragen, klachten en wensen ze te terecht kunnen bij de afdeling.

 

Ik heb een heel leuke meeloopstage gehad. Sterker nog, ik ben zo enthousiast geworden door het gesprek met Lies, de prettige werksfeer die er heerste bij SHH, dat ik heel graag werkzaam zou willen zijn bij een woningcorporatie of een woningbouwvereniging.

 

Want het werken aan goed en betaalbaar wonen in leefbare wijken en buurten spreekt mij echt aan.

 

Nogmaals bedankt voor deze ervaring en de tijd die voor mij is vrij gemaakt!

 

Natasja Schouten

 

 

P.S. wanneer iemand een geschikte functie voor mij weet hoor ik het graagJ

 

Wil jij ook stage lopen of een stage bieden? Meld je aan voor KLIMMR Stagetijd voor 25 oktober.