Kou is goed – maak kans op een boek

Verbeeld je eens in: je had goede voornemens om in 2023 je energieverbruik duurzaam te gaan managen. Vaker de verwarming op maximaal 17-18 graden. Overdag als je thuiswerkt de verwarming gewoon uitlaten. En dan met je Stoov kussen, een ouderwets kruikje of een warme trui zorgen dat je warm blijft. Had jij die wens? En lukt dat al?

Vrijdag 10 februari is het warme truiendag. Een goed moment om je wensen onder te loep te nemen. Ga jij dit jaar voor een extra warme trui of trotseer jij de kou? Dat laatste kon wel eens een goed idee zijn. Kou is namelijk goed voor een mens. Bijvoorbeeld koud afdouchen. Weet je waarom?

  • Het verbetert je immuunsysteem
  • Het boost je huid en haar
  • Het is goed voor de bloedcirculatie
  • Geeft energie
  • Het verlicht stress
  • Goed voor vetverbranding
  • Koud douchen is ook nog eens beter voor het milieu!

En… koud douchen stimuleert de afgifte van endorfine. Dit stofje remt niet alleen direct stresshormonen af, ook reguleert het de afgifte van de gelukshormonen serotonine en dopamine. Daar komt het goede gevoel vandaan! Koud water heeft een stimulerend effect op de hersenen. Naast koud douchen wint dippen ook steeds meer terrein. Wat doe je dan precies? Je gaat koud natuurwater in – dat noemen ze dippen, omdat je niet echt zwemt – en je gaat rustig ademen. Als je eenmaal je ademhaling onder controle hebt, blijf je nog twee tot drie minuutjes in het koude water. Daarna ga je eruit en drink je thuis een kop thee en geniet je de hele dag lekker na.

Deel en win!
Over koud douchen of in een naburig meertje of gracht dippen is online veel te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar workshop volgens de Wim Hof Methode. Of op sportrusten.nl, de initiators van de eerste landelijke DipDag. Hier kun je ook mededippers in je buurt kunt vinden.Ben jij al een ervaren koud doucher of dipper? Heb jij een bad in de tuin staan waar je regelmatig in plonst? Respect! Laat het ons weten en maak kans op het boek ‘Koud Kunstje’ van Wim Hof en Koen de Jong. Mail jouw ‘koude foto’ naar communicatie@klimmr.nl.

Over koud douchen of in een naburig meertje of gracht dippen is online veel te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar workshop voor de Wim Hof Methode. Of de website Sportrusten, de initiators van de eerste landelijke DipDag. Hier kun je ook mededippers in je buurt kunt vinden. Ben jij al een ervaren koud doucher of dipper? Heb jij een bad in de tuin staan waar je regelmatig in plonst? Respect! Deel een foto met ons en maak kans op het boek ‘Koud Kunstje’ van Wim Hof en Koen de Jong. Stuur je foto naar communicatie@klimmr.nl.

Bibber jij nog bij het idee van een koude douche of in natuurwater dippen? Maar verbeeld je je al wel dat je fris en fruitig als held of heldin het koude water trotseert? Ook dan maak je kans op het boek ‘Koud Kunstje’.  Want erover lezen helpt je vast een stapje verder naar jouw wens. En wie weet sta jij dan binnenkort onder de koude douche vol energie je ademhalingsoefeningen te doen. Stuur een berichtje met jouw motivatie ‘waarom jij dit boek wilt lezen’ naar communicatie@klimmr.nl.