OUDE BEKENDEN IN NIEUWE TIJDEN

In de jaren 90 werkten we allebei als secretaresse bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn in Utrecht. Paula bij de afdeling P&O en ik bij de sector Gehandicapten. Inmiddels zijn we een paar banen verder. Paula is alweer bijna 15 jaar P&O-er bij Provides in IJsselstein en ik werk nu bijna 8 jaar bij Woningstichting Nijkerk. Op een KLIMMR-event kwamen we elkaar weer tegen, hoe toevallig (en allebei helemaal niks veranderd….)!

Vervolgens heb ik de KLIMMR-stagetijd aangegrepen om Paula eens op te zoeken. Want mijn functie als directiesecretaresse gaat vervallen. Als bestuurssecretaris krijg ik straks de P&O-portefeuille erbij. Een mooie nieuwe uitdaging en alle reden mijn licht eens op te steken bij een prof: Paula! Want hoe werkt zij? Wat zijn de P&O-thema’s van Provides? Is er een jaarplan en heeft zij misschien ook opleidingstips voor mij?

Natuurlijk nemen we eerst even tijd om met een broodje bij te kletsen in het Fulcotheater, ook gevestigd in het Huis van IJsselstein. Het is een prachtig nieuw gebouw. Ook de verdieping van Provides is smaakvol ingericht. Echt een fijne werkomgeving, waar Paula het nog altijd goed naar haar zin heeft. Provides regelt de HRM-cyclus vanuit leren en presteren. Paula heeft onlangs de opleiding tot loopbaancoach gevolgd. Ook is zij actief lid van de P&O netwerken van KLIMMR en Aedes. Dat raadt ze mij ook van harte aan.

In de loop van de middag schuift Martine van den Berg van AAD Advies bij ons gesprek aan. Als organisatieontwikkelaar komt zij al vijf jaar bij Providers over de vloer. Nu gaat het vooral over de beweging naar generieke functieprofielen. Met elkaar praten we ook over de verschillen en overeenkomsten tussen P&O bij Provides en bij WSN. En natuurlijk hebben we het over mijn nieuwe rol als bestuurssecretaris.

Aan het eind van de middag concluderen we samen dat we blij zijn tijd te hebben vrij gemaakt voor dit stagemoment. Door drukte en de waan van de dag besluit je soms de krenten uit de pap aan je neus voorbij te laten gaan. Maar voor je persoonlijke ontwikkeling moet je gewoon tijd maken! Geïnspireerd verliet ik IJsselstein!