Spontage stage Woongoed Zeist en Mitros

image001

Afgelopen maandag 17 juli liep Els Meeuwisse (Mitros) een dagje stage bij Woongoed Zeist. Els is benieuwd naar ons grootste bouwproject in Kerckebosch. Ook heeft ze vragen over de organisatie van ons werk bij de afdeling Wijken. Tot slot wil ze weten met welke partners we samenwerken en hoe we scoren met onze dienstverlening.

Een spontane mini-stage. En dan is de stage 10-daagse nog niet eens begonnen …..

Collega’s Henk (projectmanager) en Kirsti (medewerker projectparticipatie), Els en ondergetekende (Erica Steehouder) gaan eerst naar het Wijkinformatiecentrum in Kerckebosch. Daar geven we, aan de hand van de maquette, een toelichting op de verschillende fasen. Daarna geven we Els, al fietsend door de wijk, uitleg over de verschillende stijlen in de scheggen (= terpen). De ochtend sluiten we af met een heerlijke lunch in het ‘Binnenbos’ aan Hoog Kanje.

We leren ook veel van Els, onder andere over de nieuwe website en het huurdersportaal van Mitros. In recatie daarop vertelt Laurette (beleidsmedewerker) hoe we als Woongoed Zeist met de volgende thema’s aan de slag zijn: Online dienstverlening, studenten huisvesten bij ouderen, buurtambassadeurs en Lik-op-stuk beleid.

Het Lik-op-stuk beleid is de rode draad van de dag!

Mitros heeft een klip en klaar beleid ontwikkeld: gedrag dat niet door de beugel kan, wordt bestraft. Een voorbeeld: als een bewoner van een flatgebouwen troep heeft laten liggen of een oude fiets heeft laten staan, krijgt hij – na een waarschuwing – een boete. Is niet herleidbaar wie het heeft gedaan, dan wordt de boete hoofdelijk omgeslagen en via de servicekosten verrekend met alle bewoners.

Bewoners gaan met deze regels akkoord via ondertekening van het huurcontract. Belangrijk is dat niet alleen de complexbeheerder dit beleid uitdraagt maar ook de woonconsulenten, manager en andere collega’s. Alle betrokken collega’s volgden een training en dat heeft ervoor gezorgd dat iedereen het Lik-op-stuk beleid actief uit draagt en toe past. Door haar ervaring bij Mitros, heeft Els na de rondleiding in Kerckebosch nog een paar tips voor Erica. Een leerzame dag dus voor beide partijen. Dankzij KLIMMR!

Erica Steehouder, medewerker projectparticipatie