STAGE BIJ GROENWEST

Op een koude, zonnige woensdagochtend wijk ik, Eva Wagenaar, af van mijn normale route en rijd ik naar Woerden voor een stage bij GroenWest. Sybella ontvangt me in een lekker warm kantoor met cappuccino. De komende uren dompel ik mij onder in de wereld van GroenWest.

Zelf werk ik bij een relatief kleine corporatie – Vecht en Omstreken in Breukelen – en we wisselen onderling onze ervaringen uit. Al snel blijkt dat we als communicatieadviseurs tegen dezelfde vraagstukken aanlopen. We hebben allebei de missie om te werken aan een meer communicatieve organisatie, waarbij iedereen zich verantwoordelijk voelt voor de communicatie. Waarbij collega’s vanuit hun expertise verhalen delen intern en extern. Waarbij iedereen zijn toegevoegde waarde deelt op social media en met trots laat zien wat de corporatie doet.

En we ervaren allebei dat er dagelijks veel taken en verzoeken op het gebied van communicatie bij ons neergelegd worden, waardoor het werken aan de eerdergenoemde missie niet de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Het is heel fijn om te sparren met collega’s binnen het vakgebied. Leuk om te zien hoe dezelfde vraagstukken bij GroenWest opgepakt worden. Het strategisch communicatieplan komt in grote lijnen overeen, maar de manier waarop het vervolgens geactiveerd wordt binnen de organisatie GroenWest is inspirerend. Ik heb ideeën en tips gekregen. En nog beter: in de toekomst kunnen we elkaar makkelijker vinden als er nieuwe vraagstukken zijn. We werken toch allemaal samen aan hetzelfde doel.

Deze stage was leerzaam en leuk voor mij. Hoe fijn  is het om te beseffen dat ik collega’s heb buiten mijn eigen organisatie! Dank je wel, Sybella en Sandhya.