KLIMMR-Stagetijd: professioneel roddelen met een rondleiding

Incassomedewerkers, KCC-collega’s, woonconsulenten en buurtbeheerders opgelet. Speciaal voor jullie organiseren we dit jaar in Stagetijd een intervisiebijeenkomst: ‘professioneel roddelen’. Dat doen we in combinatie met een bezoek aan een corporatie. Hoe leuk is dat!

Waarom voor jullie?
Nou, omdat jullie direct in contact staan met de huurders. Je loopt vast weleens tegen lastige situaties aan. Hoe fijn is het dan om het daarover te hebben met vakcollega’s van andere corporaties. En zo samen te kunnen leren van en met elkaar.

Data, doelgroep en locaties:

Dinsdag 15 november
SSH in Utrecht
10.00 – 12.00 uur
KCC-medewerkers
De teamleider leidt ons rond door het onlangs gestarte klantcontactcentrum (1 jaar) bij studentenhuisvesting en vertelt over de communicatie met deze doelgroep. Hoe heeft SSH dit georganiseerd? Wat werkt goed en wat maakt het werk soms lastig? En waarom noemen zij zichzelf team Robin? Ook gaan we aansluitend ‘professioneel roddelen’. Meld je hier aan.

Donderdag 17 november
BO-EX in Utrecht
10.00 – 12.00 uur
Woonconsulenten
Een medewerker vertelt over de werkwijze van woonconsulenten/sociaal beheerders bij BO-EX. Hoe gaan zij om met de hoge werkdruk en de leefbaarheid en overlastzaken in hun gebied? Wat maakt het werk leuk en wat maakt het uitdagend? Ook hier gespreksstof genoeg om aansluitend ‘professioneel te roddelen’.
Meld je hier aan.

Donderdag 24 november
G&O in Hilversum
10.00 – 12.00 uur
Incassomedewerkers
De teamleider van de afdeling Incasso biedt een kijkje in hun keuken. Wat speelt er momenteel? Wat merken zij bij de huurders nu alle kosten van het levensonderhoud stijgen en hoe gaan ze ermee om? Aansluitend gaan we ‘professioneel roddelen’.
Meld je hier aan.

Donderdag 1 december 
Mitros/Place2bu in Leidsche Rijn
10.00 – 12.00 uur
Buurtbeheerders
We starten met een rondleiding bij Place2bu. Een bijzonder woonconcept met een mix van woningen voor jongeren van 23 tot 35 jaar, voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Ook maken we een uitstapje naar de Buurtwerkkamer en gaan we ‘professioneel roddelen’. Meld je hier aan.

Aanmelden kan via de linkjes. Er is per bijeenkomst plaats voor maximaal 10 deelnemers dus wees er snel bij!

De Intervisiebijeenkomst ‘professioneel roddelen’ wordt begeleid door Anneke en Petra; de ontwikkelcoaches van KLIMMR. Mocht jij denken ‘ik wil ook graag ‘professioneel roddelen’ met mijn vakgenoten van andere corporaties’, mail dan met Anneke (anneke@klimmr.nl) en Petra (petra@klimmr.nl).

Reacties van deelnemers aan eerdere ‘professionele roddel sessies’:
“Een effectieve manier van kennisdelen; in korte tijd veel tips gekregen”.
“Ik zou wel vaker op deze manier een kijkje in de keuken van een andere corporatie willen nemen”.
“Heel leuk en leerzaam. Zet je aan het denken, is dit ook bij ons toepasbaar”.
“Super om met je collega’s van andere corporaties over je eigen functie te kunnen sparren”.