teken-het-gesprek

Teken het gesprek (=vol)

Speciaal voor medewerkers die veel persoonlijk contact hebben met huurders!

Zorg dat de huurder of jouw collega zich nog beter gehoord en gezien voelt door het gesprek in beeld te brengen.

In een tijd waarin we overspoeld raken door een overload aan informatie kunnen we nog maar moeilijk filteren en onze aandacht ergens bij houden. Ons brein en dat van de ander moet dus actief worden geprikkeld om de boodschap goed te kunnen ontvangen, verwerken en onthouden …

Door visueel te werken bevorder je de interactie tussen jou en de ander. De ander blijft betrokken doordat hij of zij het verhaal voor zich ziet. Door het gesprek letterlijk in beeld te brengen, blijft dat wat besproken is beter hangen en wordt de complexiteit van problemen, processen en/of patronen in eenvoud zichtbaar. Daardoor worden bijzaken en hoofdzaken uit elkaar gehaald en de essentie blijft over. Ook werkt beeldtaal goed bij mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Symbolen zijn vaak universeel.

Daarnaast kan je tijdens gesprekken ook werken met templates, een visueel sjabloon wat je met je gesprekspartner kan invullen. Dit geeft zowel de gespreksleider als de gesprekspartner structuur en overzicht. Door met sjablonen te werken, blijft het doel van het gesprek steeds in beeld, waardoor men focus houdt, linken kan leggen en het inzicht wordt vergroot. Bovendien kan het verslag als naslagwerk worden gebruikt.

Kortom: je zorgt ervoor dat het gesprek beter blijft hangen, zowel op korte als op lange termijn!

En het goede nieuws … het is in een dag te leren en iedereen kan het!

 

Wat ga je leren in deze training:

  • waarom visualiseren (theorie over het brein, een heeeeel klein stukje 😊);
  • basisvaardigheden zakelijk tekenen;
  • impactvergroters: gebruik van effecten en schaduw;
  • boodschap ondersteunend kleurgebruik;
  • typografie en handlettering;
  • ontwerpen van poppetjes en figuren;
  • uitdrukken van emoties;
  • omzetten van abstracte begrippen in visuele symbolen;
  • verschillende vormen van visuele verslaglegging;
  • opbouw van visuele verslagen.

80 % van de tijd ben je zelf aan de slag met tekenen tijdens de training!

Wil je dit soort gespreksverslagen kunnen maken …

De training is bedoeld voor medewerkers die gesprekken voeren met huurders en collega’s. Tijdens de training leert de medewerker het gesprek in beeld te brengen door een visueel verslag te maken waarin tekst met beeld wordt ondersteund. Het in beeld brengen van het gesprek kan meerdere doelen hebben: complexe zaken eenvoudig maken, structureren van het gesprek, processen inzichtelijk maken, gezamenlijk visie neer zetten, betrokkenheid vergroten, om inzicht te geven en als naslagwerk.

Het eerste dagdeel van ‘Teken het gesprek’ gaat in op: het abc van tekenen, schaduw, strepen en kleurgebruik, ontwerpen basis poppetje, abstracte woorden omzetten naar symbolen en beeldtaal. het filteren van informatie en het omzetten van de informatie in beeldtaal, kaders en banners, het verder aanleggen van een symbolen bibliotheek en de anatomie van een visueel verslag.

De workshop “Teken je gesprek” wordt gegeven door Dagmar Vriends op woensdag 19 juni van 09.00 – 17.00 uur bij SSW Bilthoven.

 

Inschrijven

Inschrijven is niet meer mogelijk

Kosten

Als medewerker van één van de 21 KLIMMR corporaties is deze workshop voor jou gratis.

No show

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meldt je dan uiterlijk twee weken voor aanvang af. Als je binnen twee weken voor aanvang afzegt of niet komt opdagen, ontvang je een rekening van € 75,-.