Test geslaagd

Een dagje stage lopen is voor bekenden met Klimmr niet zo gek, maar wat als een online marketing bureau een aanvraag doet voor een stage bij een van de Klimmr leden? Dat is precies wat eind november gebeurde. Daar ontmoeten Mieke Wester, communicatiemedewerker van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en Sanne Schepers, directeur van online marketing bureau Afdeling Online elkaar voor een middagje ideeën uitwisselen. 

De aanleiding voor deze ontmoeting is het initiatief Dagstage.nl. Dit is een nieuw platform waarop bedrijven zowel een stage kunnen aanbieden als aanvragen. Sanne plaatste daar eerder dit jaar een oproep voor een stage omdat zij een aantal vragen had. Hiervoor moet je weten dat Afdeling Online een online marketing bureau is met de ambitie om zich te focussen op de publieke sector met klanten als woningcorporaties, gemeenten en andere overheidsorganisaties.

Vraag & antwoord

Sanne vertelt: “Om deze transitie te maken, is het voor mij als directeur belangrijk te weten waar onze klanten tegenaan lopen als het gaat om online communicatie. Welke thema’s spelen? Wat zijn praktische problemen? Welke doelen hebben ze op lange termijn? Dat zijn vragen die ik op dit moment probeer te beantwoorden, en het was erg interessant om met Mieke hierover te kunnen praten.”

Een quiz om elkaar te leren kennen

Mieke had zich goed voorbereid op de stage en bood Sanne een heldere presentatie met onder andere een korte quiz om haar kennis over de woningcorporatie-wereld te testen (gehaald, trouwens!). Ook vertelde Mieke over thema’s waar zij dagelijks mee te maken krijgt, denk aan duurzaamheid en het bedienen van kwetsbare doelgroepen en vroeg ze om Sanne mee te denken over een specifieke casus.

Nieuwe ideeën

“De stage heeft mij een aantal belangrijke inzichten opgeleverd,” vertelt Sanne verder. “Ik heb vooral ideeën gekregen over hoe wij als bureau kunnen bijdragen aan het professionaliseren van de online marketing en communicatie van woningcorporaties. Voor mij is het vooral belangrijk dat we werk uit handen kunnen nemen als het druk is, maar óók onze kennis via workshops en trainingen kunnen overdragen aan onze klanten. Daar ga ik mee aan de slag!”

 

Meer informatie over Dagstage.nl kun je vinden op www.dagstage.nl.