Training Zakelijk tekenen

Donderdag 11 februari en donderdag 4 maart bieden we speciaal voor jou de training ‘Zakelijk Tekenen’. Van 9.30 -12.30 uur Brechje Sondermeijer & Annelies Colenbrander je de basisvaardigheden voor zakelijk tekenen. Zodat jij nog beter kunt communiceren en je boodschap makkelijker overbrengt en je boodschap beter wordt onthouden. Extra leuk is dat je ook nog je creatieve brein stimuleer en je werk leuker maakt.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden! En wist je dat zo’n 75% van onze hersencapaciteit is ingesteld op het verwerken van visuele informatie? Je ziet daarom steeds vaker dat zelfgemaakte tekeningen en symbolen gebruikt worden in het werk. Dit wordt Visuele Communicatie of Zakelijk Tekenen genoemd. Wij noemen het Beeldkracht. In de twee trainingen ga je vooral zélf aan de slag. Zo ervaar je direct hoe je snel en simpel iets kunt uitleggen met tekeningen. Je zult zien: ook jij kan tekenen!

En het mooie is: echt iedereen kan zelf krachtige beelden tekenen. Het enige dat je nodig hebt is een portie lef en een zetje om daadwerkelijk zélf te gaan tekenen in je werk. In de twee trainingen ga je vooral zélf aan de slag.
Wat ga je leren?
  • De basisvaardigheden voor het zakelijk tekenen.
  • Visuele toolbox: gebruik van symbolen, menselijke figuren, emoties en manieren om de kracht van je getekende beelden te vergroten.
  • Een beeldenbibliotheek opbouwen voor je eigen werkveld.
  • Concrete toepassingsmogelijkheden in je dagelijkse werk (waaronder complexe informatie terugbrengen tot de kern, processen in beeld brengen en het gebruik van templates)
  • Dat het gebruik van visuele communicatie werkt en dat je veel beter kunt tekenen dan je denkt!
Aan het einde van de training kun je beeldkracht (zakelijk tekenen) inzetten als communicatiemiddel in je dagelijkse werk.

Aanmelden