Vitaliteit! Dan hoor ik vast wat ik allemaal niet mag?!

Vitaliteit gaat veel verder dan gezond eten en bewegen. Niet voor niets dat we tijdens het grote KLIMMR event zo’n breed aanbod hebben aan workshops. Extra bijzonder is dat we maar liefst twee voormalig topsporters hebben. Boeiend om hun verhaal te horen. Een verhaal over veerkracht, motivatie en energie.

Vitaliteit draait om de kwaliteit van jouw leven, nu en in de toekomst! Veel mensen denken dat zij vitaal zijn als ze fysiek gezond zijn, maar dat is slechts een klein onderdeel van vitaliteit. Vitaliteit gaat over de energie, motivatie en veerkracht waarmee je in het leven staat. Energie bepaalt voor 40% jouw vitaliteit. Motivatie en veerkracht beiden voor 30%. Energie is opgebouwd uit een fysieke, emotionele en mentale energiebron.

Het gaat dus niet alleen maar over gezonde voeding, voldoende slaap en beweging. Het gaat er niet om wat je allemaal niet meer mag. Voor tenminste 60% wordt jouw vitaliteit bepaald door de reden waarom jij ’s ochtends je bed uitkomt, door wat jouw drijft en hoe je omgaat met tegenslagen. Voeg je daar nog een gezonde leefstijl aan toe, dan ga je je alleen nog maar vitaler voelen.

Workshop Werken is topsport

Tijdens de workshop ‘werken is topsport’ van voormalig Nederlands volleybalinternational Edwin Benne, legt aan de hand van zijn eigen topsport carriere uit hoe je voor voldoende momenten van rust en herstel zorgt. Als topatleet investeer je in mentale (veer)kracht, techniek en conditie en leer je nee zeggen tegen dat wat niet past bij het doel dat je nastreeft.

Tijdens deze prikkelende en interactieve workshop legt Edwin je de toolbox van mentale kracht uit. Aan de hand van voorbeelden uit de topsport wordt de relatie tussen werken en topsport helder weergegeven. Ervaar dat aspecten als motivatie, concentratie, zelfvertrouwen, teamontwikkeling en energie noodzakelijk zijn om te presteren. Krijg inspiratie en handvatten om nu en in de toekomst, met plezieren energie te blijven presteren.

“Kennis over lichaam en geest is de basis voor duurzaam presteren”

Workshop Vitaal door Herre Zonderland.

Vanaf zijn 9e is Herre begonnen met turnen op topniveau. Nu verzorgt hij als trainer sessies op het gebied van energiemanagement en vitaliteit. Het maximale uit jezelf halen betekent ook werken in een team of organisatie met de juiste mensen op de juiste plek, positieve teamgeest en goede bedrijfssfeer. Persoonlijk je energie managen is daarnaast balans vinden in je fysieke, mentale en emotionele batterij.

Hoe zorg je ervoor dat je elke dag een 8+ kunt scoren op productiviteit, gezondheid en geluk in je leven? In deze 24-uurs maatschappij zijn er genoeg uitdagingen, verplichtingen en verwachtingen waar we elke dag aan willen (en moeten) voldoen. Door middel van bewustwording van hoe lichaam en geest in elkaar zitten inspireert Herre mensen duurzaam te presteren. Dit kan op de werkvloer zijn, maar natuurlijk ook in de privé omgeving. Als je de beste vader of moeder moeder, dochter/zoon, buurvrouw/man of vriend/vriendin van de wereld wil zijn, dan moet je daar natuurlijk dingen voor doen en dingen voor laten.

In de topsport heeft Herre geleerd dat meer trainen niet altijd betere prestaties tot gevolg heeft. Het gaat om de balans vinden in de energie uitgifte en het herstel. ‘Train hard and rest hard’ is een ijzersterke wet uit de topsport. Energie managen betekent gedoseerd je inspanningen beheersen en energielekken dichten. Maar daarnaast ook voldoende aandacht schenken aan je herstel. Maar hoe doe je dit? Herre neemt je graag mee van inspiratie naar actie.

Wil jij deze twee mannen horen spreken? Meld je dan snel aan voor het KLIMMR event op 1 oktober.

Herre’s presentatie zit vol enthousiasme en interessante ervaringen, een aanrader!