Werken en groeien!

“Wat leuk zeg dat dit kan en mag om bij een andere corporatie in de keuken te kijken”, aldus een enthousiaste Dorien Elling over haar tijdelijke opdracht bij Jutphaas Wonen. Dorien, beleidsadviseur Wonen bij Viveste, is sinds april een halve dag per week te vinden in Nieuwegein. Als vraagbaak op de werkvloer maakt ze de collega’s van Jutphaas Wonen nog meer wegwijs in het systeem Tobias AX.

Bij Jutphaas Wonen in Nieuwegein werken ze al weer enige tijd met Tobias AX, een systeem ter ondersteuning van de primaire processen dat integraal inzicht geeft in bezit-, klant-, contract- en financiële processen. Bram Lipsch, directeur-bestuurder: “Na de implementatiefase merkten we dat we het systeem nog niet optimaal benutten en dat het ons nog niet de efficiency bracht die we graag willen. Wat zou het mooi zijn als hier iemand tijdelijk als vraagbaak op de werkvloer aanwezig is die inhoudelijk en hands-on kan helpen met het oplossen van problemen. Zou er binnen een collega-corporatie iemand zijn die ons daarbij kan helpen?”

Een nieuwe omgeving geeft nieuwe energie

Deze vraag werd door KLIMMR opgepakt en als Kans in het Kansenportaal gezet. Daarop reageerde Dorien Elling, zij werkt bij Viveste al langer met Tobias AX en werd aangetrokken door een tijdelijk uitstapje naar een andere corporatie. “Een nieuwe omgeving met andere mensen en werkprocessen geeft zoveel nieuwe prikkels en daarmee energie. Ik ben supergoed ontvangen bij Jutphaas, de collega’s zijn heel open en vriendelijk. Het is ook fijn dat ik me een dagdeel per week helemaal in Tobias AX kan verdiepen, ik heb echt tijd om dingen uit te zoeken. Daarmee help ik niet alleen Jutphaas; deze kennis kan ik ook direct weer toepassen binnen Viveste”, aldus Dorien.

Dorien kijkt ook naar werkprocessen

Bram Lipsch is ook zeer te spreken over de bijdrage van Dorien. “We hebben intern geëvalueerd met het team en geconcludeerd dat haar ondersteuning nog steeds van toegevoegde waarde is. We hebben afgesproken dit samenwerkingsverband voor een halfjaar aan te gaan waarbij we flexibel zijn en steeds overleggen over de frequentie en uiteindelijke duur. Met Marlies Bradwolff, P&O-adviseur van Viveste, heb ik hierover goede afspraken gemaakt. Dorien helpt ons niet alleen met vaardigheden, maar gaat ook dieper en raakt aan onze werkprocessen. Zo wordt er stap voor stap vooruitgang geboekt om Tobias AX efficiënter in te zetten en wordt het werken ermee gemakkelijker.” Dat maakt voor Dorien deze tijdelijke opdracht extra boeiend; met haar Lean Green Belt op zak en bezig om haar Black Belt te halen, kan zij haar interesse in het optimaliseren van processen hier goed kwijt!

Ook interesse in een werkervaringsplek of tijdelijk extra werknemer op de afdeling? Neem contact op met KLIMMR – Petra van Oudenaarde (06-83 97 29 39).