Fit op jouw manier-campagne

De Rijksoverheid heeft de Fit op jouw manier-campagne opnieuw gelanceerd, met als kernidee dat er voor iedereen een persoonlijke manier is om fit te worden en te blijven. Bij KLIMMR sluiten we ons hier volledig bij aan. En als we een leuke tip mogen delen om op het werk fit en vrolijk te blijven: kom echt in beweging!

Bewegen brengt niet alleen rust in je hoofd maar geeft je ook meer energie. Regelmatig bewegen maakt je alerter, productiever en beter bestand tegen stress. Het is bovendien dubbel zo leuk als je het samen met je collega’s doet. Met elkaar bewegen versterkt de teamband.

Fusie & FITTR
Bij Woonstichting SSW in Bilthoven weten ze het al langer: even van je stoel opstaan en bewegen is naast heel goed ook heel leuk. Elke werkdag rond 11.00 uur verzamelen collega’s die zin en tijd hebben zich offline én online voor een minuutje FITTR. Dat dit bijdraagt aan verbinding, is nu extra zichtbaar: ook vanuit de aanstaande fusiepartner Woongoed Zeist sluiten er online collega’s aan. Zo gaan ze samen fit de fusie tegemoet.

Wil jij ook met je collega’s in beweging komen? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen:

  • Start een app-groep waarin je op een vast afgesproken tijd je collega’s kunt waarschuwen dat het ‘FITTR’-tijd is, om niet in de valkuil van “druk, druk, druk, ik had de tijd niet in de gaten” te trappen.
  • Maak voor het afgesproken tijdstip een terugkerende Teams-afspraak in de agenda. Zo kunnen ook de thuiswerkers (of collega’s van andere corporaties) meedoen.
  • Verzamel op YouTube workouts die je zonder materiaal kunt doen of zoek op ‘workouts kantoor’ en deel ze in de Teams-afspraak. Zo zijn jullie altijd ‘ready to go’. En vergeet zeker niet de ‘Sally Up’-oefening.
  • Wil je je ambitieuze collega’s uitdagen? Maak er dan een challenge van. Een maand lang planken en elke dag wat langer. Wie houdt het aan het einde van de maand het langste vol?