Incassomedewerkers, KCC-collega’s, woonconsulenten en buurtbeheerders opgelet!
Speciaal voor jullie organiseren we dit jaar in Stagetijd een intervisiebijeenkomst: ‘Professioneel
roddelen’. Dat doen we in combinatie met een bezoek aan een corporatie.

Waarom voor jullie?
Nou, omdat jullie in direct contact met de huurders staan. Dan loop je weleens tegen lastige situaties aan.
Wat fijn om het hierover dan met je vakcollega’s van andere corporaties te kunnen hebben! En zo samen te kunnen leren van en met elkaar. De intervisiemethode die we hiervoor gebruiken heet Professioneel roddelen. Tijdens de bijeenkomst krijg je de mogelijkheid om zo’n lastige situatie uit de praktijk in te brengen. Samen met je collega’s ga je vervolgens op een andere manier en met humor hiernaar kijken. Alle aanwezige kennis en ervaring zetten we in voor jouw situatie; je loopt gegarandeerd met een paar goeie tips de deur uit.

Programma
Maandag 7 november
G&O in Hilversum
14.30 – 16.30 uur
Incassomedewerkers
De teamleider van de afdeling Incasso biedt een kijkje in hun keuken. Wat speelt er momenteel? Wat merken zij bij de huurders nu alle kosten van het levensonderhoud stijgen en hoe gaan ze ermee om? Aansluitend gaan we Professioneel roddelen. Meld je hier aan.

Donderdag 10 november
Mitros/Place2bu in Leidsche Rijn
14.30 – 16.30 uur
Buurtbeheerders
We starten met een rondleiding bij Place2bu. Een bijzonder woonconcept met een mix van woningen voor jongeren van 23 tot 35 jaar, voor statushouders en voor mensen die afkomstig zijn uit de maatschappelijke opvang en er aan toe zijn om (weer) zelfstandig te wonen. Ook maken we een uitstapje naar de Buurtwerkkamer en gaan we Professioneel roddelen. Meld je hier aan.

Dinsdag 15 november
SSH in Utrecht
10.00 – 12.00 uur
KCC-medewerkers
De teamleider leidt ons rond door het onlangs gestarte klantcontactcentrum (1 jaar) bij studentenhuisvesting en vertelt over de communicatie met deze doelgroep. Hoe heeft SSH dit georganiseerd? Wat werkt goed en wat maakt het werk soms lastig? En waarom noemen zij zichzelf team Robin? Ook gaan we aansluitend Professioneel roddelen. Meld je hier aan.

Donderdag 17 november
BO-EX in Utrecht
10.00 – 12.00 uur
Woonconsulenten
Een medewerker vertelt over de werkwijze van woonconsulenten/sociaal beheerders bij BO-EX. Hoe gaan zij om met de hoge werkdruk en de leefbaarheid en overlastzaken in hun gebied? Wat maakt het werk leuk en wat maakt het uitdagend? Ook hier gespreksstof genoeg om aansluitend Professioneel te roddelen. Meld je hier aan.

Je kunt je aanmelden via de linkjes. Er is per bijeenkomst plaats voor maximaal 10 deelnemers dus wees er snel bij!

De Intervisiebijeenkomst ‘Professioneel roddelen’ wordt begeleid door Anneke en Petra; de ontwikkelcoaches van KLIMMR. Mocht jij denken ‘ik wil ook graag ‘Professioneel roddelen’ met mijn vakgenoten van andere corporaties’, mail dan met Anneke (anneke@klimmr.nl) en Petra (petra@klimmr.nl).

Reacties van deelnemers aan eerdere ‘Professionele roddel sessies’:
“Een effectieve manier van kennisdelen; in korte tijd veel tips gekregen”
“Ik zou wel vaker op deze manier een kijkje in de keuken van een andere corporatie willen nemen”
“Heel leuk en leerzaam. Zet je aan het denken, is dit ook bij ons toepasbaar”
“Super om met je collega’s van andere corporaties over je eigen functie te kunnen sparren”