Datum:
10 december
Tijd:
9.30-16.30 uur
Locatie :St. Woningcorp. Het Gooi en omstreken
Max. Deelnemers 12

Workshop Teken je boodschap (=VOL)

In een tijd waarin we overspoeld raken door een overload aan informatie kunnen we nog maar moeilijk filteren en onze aandacht ergens bij houden. Ons brein en dat van de ander moet dus actief worden geprikkeld om de boodschap goed te kunnen ontvangen, verwerken en onthouden …

Door visueel te werken bevorder je de interactie tussen jou en de ander. Door het gesprek letterlijk in beeld te brengen, blijft dat wat besproken is beter hangen en wordt de complexiteit van problemen, processen en/of patronen in eenvoud zichtbaar.

Daarnaast kan je tijdens gesprekken ook werken met templates, een visueel sjabloon wat je met je gesprekspartner kan invullen. Dit geeft zowel de gespreksleider als de gesprekspartner structuur en overzicht.

En het goede nieuws … het is in een dag te leren en iedereen kan het! Dagmar Vriends leert je hoe.

Wat ga je leren in deze training:

  • waarom visualiseren (theorie over het brein, een heeeeel klein stukje ;-));
  • basisvaardigheden zakelijk tekenen;
  • impactvergroters: gebruik van effecten en schaduw;
  • boodschap ondersteunend kleurgebruik;
  • typografie en handlettering;
  • ontwerpen van poppetjes en figuren;
  • uitdrukken van emoties;
  • omzetten van abstracte begrippen in visuele symbolen;
  • verschillende vormen van visuele verslaglegging;
  • opbouw van visuele verslagen.

Over de trainer

Als trainer staat Damar al meer dan 14 jaar met mijn eigen voeten in de klei en geef ik diverse trainingen aan verschillende doelgroepen. Ik heb onder andere 11 jaar in de gevangenis (gedetineerden) getraind in het aanleren van cognitieve vaardigheden en agressie regulatie.

En sinds een aantal jaar traint zij trainers, coaches, docenten en adviseurs die de impact van hun boodschap willen vergroten, in ‘Teken je boodschap’. Dit terwijl ze helemaal niet kon tekenen. Tot 3 jaar geleden was dat haar overtuiging en die van haar omgeving. Dus als je denkt ja, maar ik kan echt niet tekenen, ik beloof je als ik het kan, kan jij het ook!

En het werkt! Mensen maken foto’s van de flappen als naslagwerk, tekenen het na of zeggen dat ze door de simpele tekeningen de inhoud beter snappen. Ondersteunende tekeningen vergroten de impact van jouw boodschap! Dat is waar het omgaat! Niet of je mooi kan tekenen, het zijn geen illustraties.

Wat anderen over deze workshop zeggen

“Ik wist al af van de kracht van visuele ondersteuning bij trainingen, maar na vandaag ben ik enorm geïnspireerd en helemaal overtuigd van dit prachtige medium. Dagmar, je energie, je concrete handvatten, je inspiratie, maar vooral je kwaliteiten als trainster maakt dat ik hier heerlijk mee verder kan. Dank! Nu al complimenten gehad van mijn collega’s terwijl ik op de kleuter én basisschool het vak tekenen” ondermijnde. Immer, waarvoor heb je nou tekenen nodig? Nu…36 jaar later weet ik beter!”

Richard Steenbergen

“De dag vliegt voorbij! Je bent 80 % van de tijd echt zelf aan het tekenen. En iedereen tekent op een andere manier, waardoor je steeds meer ideeën krijgt. Inmiddels heb ik tekenen al meer in mijn werk geïntegreerd. Het is een hele leuke en hele toegankelijke cursus. Je kunt er direct mee aan de slag en je vindt het plezier in tekenen terug!”

Jose Eberwijn

“Wat een heerlijke training heb ik gevolgd. Het is echt een cadeautje om je boodschap nu op een andere creatieve manier te kunnen vormgeven dankzij de concrete tips van Teken je boodschap. Je doet jezelf echt een plezier met deze training, of je nu wel denkt of je kan tekenen of niet. Ik boek, ook al ben ik een beginneling, resultaat.”

Caroline Olde Rikkert

“Dagmar is een trainer pur sang met een passie voor tekenen als communicatietool. In slechts een dag leert Dagmar je met Teken je boodschap de basistechnieken en….. geeft ze je het vertrouwen dat je wel kan tekenen. Dagmar is enthousiast, praktisch ingesteld en flexibel. Net als veel mensen in mijn omgeving beveel ik Dagmar en de training Teken je boodschap, ook aan jou aan!”

Manja Rosinga

Mocht je onverhoopt niet kunnen, meldt je dan uiterlijk twee weken voor aanvang af.
Als je binnen twee weken voor aanvang afzegt of niet komt opdagen, ontvang je een rekening van € 75,-.