Even voorstellen: Tom Hoijtink – Coördinator Flexpool

Trots op de toevoeging aan mijn functie.

Wie is Tom en wat doe je bij Woonin?

Ik ben Tom Hoijtink, buurtbeheerder bij Woonin sinds 2021, en recentelijk benoemd tot coördinator van de Flexpool voor KLIMMR. Na twee jaar werkzaam te zijn geweest bij NS als hoofdconducteur, zocht ik naar een nieuwe uitdaging, die ik bij Woonin heb gevonden. Na drie jaar als buurtbeheerder bij Woonin te hebben gewerkt en veel te hebben geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling, ben ik trots op de toevoeging aan mijn functie.

Wat vind je het leukst aan je nieuwe rol als coördinator van de Flexpool en welke nieuwe ideeën wil je uitproberen?

Ik ben afgelopen maart begonnen aan een opleiding leiderschapsontwikkeling voor Young Professionals, die ik zojuist succesvol heb afgerond. De dingen die ik hier heb geleerd, kan ik nu toepassen in mijn nieuwe rol als coördinator. Ik kijk er enorm naar uit om deze rol te vervullen, omdat deze perfect aansluit bij mijn persoonlijke ambitie. Ik hoop met mijn visie de Flexpool tot een groot succes te maken.

De Flexpool bestaat nu uit drie flexibele verhuurmakelaars; Leyla, Yaiza en Bart. Hoe zorg je ervoor dat iedereen in de Flexpool zich gewaardeerd voelt, terwijl je ook de doelen van de organisatie niet uit het oog verliest?

Het vinden van een balans tussen medewerkers en de organisatie is altijd een uitdaging. Het is voor mij van groot belang dat Leyla, Yaiza en Bart weten dat ze bij mij terechtkunnen als iets niet lekker loopt. Ik sta klaar om hun ontwikkeling binnen de organisatie te ondersteunen en te waarborgen. Ik ben ook vastbesloten om samen met de organisaties de Flexpool tot een succes te maken.

Hoe ga je feedback van de flexibele verhuurmakelaars verzamelen en gebruiken om dingen te verbeteren?

Ik hecht enorm veel waarde aan persoonlijk contact, omdat het mij in staat stelt om te zien, te voelen en te horen hoe het met iemand gaat. Mijn doel is dan ook om regelmatig kort met Leyla, Yaiza en Bart te spreken, en af en toe een 1-op-1 gesprek te voeren om ons gezamenlijke en hun eigen doel niet uit het oog te verliezen. Tijdens deze gesprekken kunnen zij mij ook feedback geven waar ik weer mee aan de slag kan.

Hoe was jullie eerste gezamenlijke Flexpooldag?

Voor mij kwam het nieuws dat ik coördinator van de Flexpool werd net op tijd voor de eerste Flexpooldag. De week erna kon ik gelijk aan de slag om kennis te maken met elkaar en te zorgen voor een leuke en educatieve dag. We begonnen met een kennismaking waarbij ik open vragen stelde aan de hele groep, waaruit mooie, spontane en open verhalen naar voren kwamen. Na de lunch hebben we een heerlijke wandeling door Den Bosch gemaakt en gesprekken gevoerd over hoe het nu gaat. Het hoofdpunt was dat de Flexpool binnen de huidige organisaties meer op de kaart moet worden gezet, een eerste uitdaging voor mij!

Sterke punten beter begrijpen en benutten
Na de wandeling hebben we nog een sterke punten test gemaakt, waarmee ik en een ontwikkelcoach aan de slag gaan om Leyla, Yaiza en Bart te helpen hun talenten en sterke punten beter te begrijpen en te benutten. Uiteraard sloten we af met een borrel en kunnen we samenvatten dat het een leuke en leerzame dag was!