Nieuwsbrief stage project

Nieuwsbrief stage project – september 2023

Het project is al een tijd onderweg en ik vind het leuk om jullie mee te nemen in de zaken die al ondernomen zijn. Graag praat ik jullie via deze nieuwsbrief bij en geef ik meer uitleg over het project en waar jezelf als corporatie aan de slag kan.

Wat is er tot nu toe gedaan?
– Afgelopen maanden is er voor en achter de schermen veel contact gelegd met HBO’s, MBO’s en hebben we een stagemarkt bijgewoond.
– Er zijn standaard stagecontracten gemaakt.
– Een notitie is gemaakt voor een eenduidige stagevergoeding voor alle corporaties.
– Een schema is beschikbaar waarin je informatie kan vinden over opleidingen en contactpersonen.
– Een lijst is gemaakt met alle erkenningen op corporatie niveau en een ingang is gecreëerd om deze erkenningen te krijgen.
– Er is KLIMMR merchandise gemaakt, in de vorm van zadelhoesjes voor fietsen.
– Een communicatieplan is opgestart om de stagiaires te benaderen via de juiste kanalen.

Waar vind je handige informatie?
Op de omgeving van KLIMMR (Embrace) is in de map HR-Adviseurs een aparte map aangemaakt gemaakt waarin je de informatie kan vinden. In deze map worden de documenten geüpdatet en geüpload, nieuwe informatie wordt hierin bijgewerkt en eventuele documenten worden hier bijgevoegd.

Stagiaires hebben het voor het kiezen
Stagiaires zitten momenteel in een luxepositie. Veel bedrijven zijn zich bewust van de krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing. Om jong talent te binden en te boeiend wordt al vroeg begonnen met het werven van stagiaires. De stagevergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn niet mals.
Het is daarom belangrijk dat wij als KLIMMR corporaties niet onderling gaan concurreren maar juist elkaar gaan versterken. Heb je sollicitatie van een stagiair maar geen plek voor een stagiair? Breng hem dan onder de aandacht van een van je collega’s via de HR appgroep van HR-Adviseurs van KLIMMR.

Wat kun je zelf als corporatie doen?
Zorg ervoor dat je goed zichtbaar online bent. Stagiaires hebben de stages voor het kiezen en willen graag bediend worden. Zorg ervoor dat je vacatures voor stagiaires online duidelijk kunt vinden en maak er een interactieve pagina van. Een mooi voorbeeld is deze pagina van de Kernen. Neem contact op met een van scholen en opleidingen die vermeld staan in de bijlage.

Gastcolleges
In het najaar willen we minimaal 10 gastcolleges geven. Graag kom ik in contact met collega’s die hier voor open staan. Via onderstaande gegevens ontvang ik graag namen en gegevens van jullie collega’s die zich beschikbaar willen stellen. Dan neem ik contact met ze op en koppel ik ze aan de juiste contactpersonen.

Als ik een vraag heb, waar kan ik terecht?
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van het project, wil je ook graag een stagiair begeleiden of wil je van gedachte wisselen?
Ik ben te bereiken via; 06-42 36 56 52 of via stuur mij een drabbecollin@gmail.com.

Tot snel!

Groet,
Collin Drabbe